Meny Lukk

Nordbygata 19 i 1923 et lite krypinn med stort hjerterom!

(klikk på bildene og de blir mye større)

Den oppmerksomme leser har sikkert fått med seg at jeg har slekt som levde rundt Vaterlands bro… Grønland.

I Nordbygata 19 bodde altså Oscar Karelius Pedersen, født i 1851 «hersteds» og som i 1923 var arbeidsudyktig. Han bodde med kona Karen Dorthea (tippoldefars søster), og unger, svigerbarn, leieboere og midlertidig tilstedværende og sikkert et par potteplanter og en pus.

Og. Legg merke til fødselsårene på disse menneskene. Alle er voksne.

De bodde på 1 rom og et halvt kjøkken! De hadde strøm til lys, men ikke noe særlig mer. De må ha sovet på skift. Lurer forsåvidt også på hvordan et halvt kjøkken ser ut! (men jeg vet jo at de delte kjøkken med en annen leilighet)

I 1924 bodde Oscar og Karen i samme leiligheten men da var det ikke så trangt om saligheten. Ingen voksne barn bodde hjemme, men Oscar og Karens niese, Ragnhild Signe Larsen, søsteren til min oldefar og til LivO’s mormor, bodde i leiligheten. Hun har forsvunnet for oss, dette er det siste sporet vi foreløpig har etter henne.

Det morsomme med å lese denne tellingen fra 1924, er at der står navnet Ragnar Emanuel Johansen, som er slektning av Elisabeth som jeg fikk brev fra i forrige uke!

Alt henger sammen på et vis, og nå ser vi at navnene får sjel, etterkommere og slektninger! Spennende å høre mer fra Elisabeth, kanskje hun til og med har bilder av disse personene?

Det er moro å lese disse folketellingene fra Kristiania. Jo nyere, jo mer informasjon. Fra 1904 har folketellingen med fødselsdato. En veldig viktig detalj når det gjelder å få bekrefta om vi har funnet rett eller feil person!

1 kommentar

 1. Anonymous

  Hallo, Laila!
  Bestefar vokste opp i Norbygata 21, og bestemor i nr. 20.
  Der kunne det bo en familie på to voksne og fem barn, samt en tante og en onkel i tillegg – på to rom.

  Hilsen Sven Petter Næss
  (PS – lenge siden sist!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.