Meny Lukk

Postkassa mi – denne gangen St. Hallvard

Jeg har tidligere hyllet den grønne kassa som henger innenfor porten vår. I går var den fyllt med opptil flere morsomme ting! En av dem var:

St. Hallvard
Jeg er medlem i Selskabet for Oslo Byes Vel – og får derfor tidsskriftet St. Hallvard i posten med jevne mellomrom. Dette er et illustrert tidsskrift for byhistorie, miljø og debatt. Tidsskriftet inneholder hvert nummer flotte bilder fra byen vår, og en rekke gode artikler. Moro er det selvsagt også at DIS-Norges egen Bernt Bull er leder her!

Innholdsfortegnelsen
lover flere spennende stunder i godstolen:

  • D/S «Børøysund» – 100 år
  • Bykart uten dato (en artikkel av avdøde Erik Melvold, en av de største bypatrioter vi har hatt!) – Dette bykartet vil jeg ha!
  • Artikkel om nye kulturhistoriske skilt, denne gangen med tema «Den Sivile Motstandskampen»
  • Mange flotte bilder av fotograf Tore H. Røyneland
  • Halvor H. Blindern, mannen og graven

Kulturhistoriske skilt
er Oslo Byes Vels skiltprogram, og ble lansert i 1990. Dette er folkeopplysning i kortform, og finnes «på veggen der det skjedde».

Kriteriet for skiltene er:

At stedet er knyttet til en betydningsfull person, begivenhet eller virksomhet, eller at objektet har en bemerkelsesverdig høy alder

På Vålerenga har vi faktisk 3 av disse morsomme skiltene.

Lurer på hva postkassa mi får av godbiter til uka jeg, det kommer alltid mye fint nå de to siste månedene før jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.