Meny Lukk

Navn – fortsetter…

Vi skulle altså egentlig hett Larsen….
I Norge i dag er det 1.486 som heter Normann. Det er jo ikke så mange. Men, det er 39.605 som har Larsen som etternavn. Så da er det jo greit å være Normann da. (Navnet Christiansen er ikke så værst det heller, bare 3.902 personer som bruker det som etternavn)

Larsen
Hvorfor Larsen? Hvor kom Lars fra da? Torbjørns Normanns far var jo ingen Lars. Han var jo en Alexander. Med Theodor foran. Noen ganger bak. Men han var også en Larsen. Theodor Alexander Larsen var gift 3 ganger, og fikk 7 barn. Av disse 7 var det 2 som døde små. 5 vokste altså opp, og bare 2 av disse 5 brukte navnet Larsen til de ble voksne. Alle barna har etterkommere men vi har kun «kontroll» over etterkommere etter 3 av dem! Så her er det mer å jobbe med.

Men det var Larsen altså. Jeg trenger kun å gå en generasjon lenger tilbake for å finne opprinnelsen til Larsen. Lars Jensen var født i 1819 på Fjulsrud i Hole, Buskerud. Han flyttet inn til hovedstaden ihvertfall før 1846, da han giftet seg i Oslo Domkirke med Berthe Marie Andreasdatter Bruun fra Akersgata.

Så da vet vi i hvertfall at det var en Lars. Og linja hans bakover i Buskerud har vi jobbet mye med. Det er faktisk enda en Lars til 2 generasjoner bak Lars som kom til Kristiania, så navnet har vært godt innarbeidet i familien.

Det var Theodor Alexanders søster, Karen Dorthea Larsdatter sin etterkommer Elisabeth som sendte meg brev forleden, og som jeg skrev om her og her. Henne kommer jeg tilbake til, fordi hun har nemlig sendt meg et par spennende familiebilder! (Uten Larsen)

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.