Meny Lukk

Navn – inspirasjon fra Torill

Torill har i dag skrevet om sitt etternavn Johnsen.

Det ga meg inspirasjon til å fortelle om mitt pikenavn, Normann.

Normann er et familienavn med gammel opprinnelse, det skal være to store slekter særlig som bruker dette navnet. En som stammer fra nord, og en fra Drammensområdet. Ikke siter meg på dette, jeg har ikke forsket på det.

Fordi:

og legg merke til hvor de bodde når han ble døpt i 1883… Lakkegata 20. Kan ikke være langt unna Lakkegata 21, selvom nr. 20 i dag ikke eksisterer lenger.

Dette er den første Normann i min familie. Oldefaren min het Larsen i 1900-tellingen, da han bodde på Ask i Gjerdrum som skredderlærling. Det var en kjent sak at man ikke kunne gå rundt og være håndverksmester med et navn som Larsen…. så han kutta det like gjerne ut, og ble altså en Normann.

Helt greit for meg, jeg synes Normann er fint jeg. Derfor har jeg også beholdt det som mellomnavn, selvom navnet mitt ble litt langt, så måtte jeg bare ha med Normann. Eneste Normann i Sverigesgate jeg!

Laila Normann Christiansen.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.