Meny Lukk

Åpen dør i Slektsforskernes Hus!

I dag inviterte Jan Ivar, Liv og Mette på gløgg og pepperkaker i Slektsforskernes Hus!

De få timene jeg var der, var det flere innom, både nye fjes og kjente fjes. Bildet til venstre er Jan Ivar fra Kontoret (Norsk Slektshistorisk Forening), og Synnøve fra OA som stadig er å se på våre arrangementer! Synnøve trenger seriøs hjelp til nøtter som er omtrent uknekkelige.. vi må finne på noe lurt der!

Det kuleste besøket var nok Øyvind, som var totalt uvitende og ikke medlem når han kom, og fullstendig overveldet, og nyinnmeldt etter ca 8 minutter i Slektsforskernes Hus! Han var bare helt klar på at han burde ha kontaktet oss tidligere, og håpet på masse hjelp og å selv kunne være til hjelp! Sånne gutter det vil DIS-Norge ha!

Liv og Mette hadde laget gløgg (nydelig gløgg faktisk) og fjern-bakt Petter-kaker. Superbra servering, masse deilige rosiner og finhakkede mandler. Supert!

Huset begynner å ta form, alle møbler er på plass, noen litt mer perfekt plassert enn andre (men dette kommer seg – tar bare tid).

Vi får nå såpass bra tilbakemeldinger fra brukerne av SFH – at vi begynner å se at det vi har gjort faktisk er bra!

Etter leiekontrakt ble signert, er det enormt arbeide som er nedlagt. Det meste frivillig dugnad. Men, noe er faktisk også nødt til å bli kjøpt, både av tjenester og varer. Håvard fra NSF er vår tekniske tekniker, og han er i tillegg den som har bygget vegger, hengt opp tapet, listet seg rundt hjørner og til slutt puttet maling på disse før nevnte byggverk. Flott jobba! I dag har han jobba med å få på plass en kjempeflott printer/skanner som skal virke sammen. Dette blir supert!

Etter at jeg kom inn i bildet fra mars 2008, har vi svidd av noen flotte tusenlapper, og de får nå slektsprogram-brukergruppene, medlemmer av flere foreninger, kursdeltakere og møtedeltakere full glede av. Og selvsagt, de som gjør den daglige innsats for oss på kontoret!!

Hva vi de siste månedene har kjøpt inn med hjelp av aktivitets-midler fra DIS-Norge og del-betaling fra NSF?

  • Videokanon og lerret, begge montert i taket i kursrommet til stor glede for alle brukere!
  • Elektrisk opplegg for kanon, strøm uttak for alle som vil ha med seg bærbar pc. (nesten 30 i tallet)
  • Whiteboard hengt opp på veggen..
  • Bord som kan slås opp eller slås sammen, som kan bli både store og små!
  • Flatskjermer og tastatur/mus til pc’er vi har fått donert fra Høgskolen i Oslo
  • Blekkskriver av rimelig merke.
  • Programvare til de ovennevnte pc’er
  • Genline og Ancestry (burde vel få sponset Arkiv Digital og….)

Som man kan se, så er det brukt en god del peng, og mer vil det nok bli.

Men. Når besøkende på vårt arrangement i dag sier at: Å så flott! Dette er kjempebra! Gleder meg til å kunne besøke dette stedet oftere! Mener du at jeg kan komme hit og bruke biblioteket… osv osv. Så er dette vel verdt pengene!

Og – etter jula nå så blir det kafe. Slektskafe! Da blir det nærmere samarbeide med NSF, og jeg håper vi får med flere derfra til å være med på selve arrangementet! NSF har sitt fabelaktige bibliotek, som vi selvsagt har tilgang til når vi har våre Slektskafeer!

Dette blir bare så bra!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.