Meny Lukk

Digitalmenningen på Digitalarkivet

Tidligere år har Digitalarkivet sammen med brukere og de forskjellige arkivene laget en Adventskalender, som åpnet 1. desember, eller de har laget Julehilsen som ble lagt ut nesten hver dag, med en ny og spennende kilde, digitalisert bok eller andre godsaker for oss slekts- og historieinteresserte.

Dette får vi ikke i år, men vi får Digitalmenningen, som åpnet i dag, 5. desember. Dette blir spennende!

Sjøl skriver Digitalarkivet om sin «almenning»:

Digitalmenningen er Digitalarkivets virtuelle arkiv.

Dei fleste av Digitalarkivets brukarar har fått med seg at vi gjer kjelder frå Arkivverkets magasin tilgjengeleg på nett i ymse digitale format. Likevel, langt frå dei fleste av våre brukarar har besøkt Riksarkivet, Samisk arkiv eller eit av dei åtte statsarkiva i Arkivverket.

Vi ønskjer derfor å gje alle sjansen til å besøke eit arkiv og til å leite fram til dokumenta vi har gøymt omkring i skuffer, hyller og andre steder. I det verkelege arkiv er det Arkivlova som gjeld, i dei virtuelle er det ikkje alltid slik!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.