Meny Lukk

Paris Hilton og jeg…

er menninger. Conrad Hilton, hotell-giganten, er Paris sin bestefar, og min farmors onkels 5-menning! Vi snakker altså mer allmenning enn nær slekt, men moro er det allikevel å ha dem i databasen.

Jeg har i dag jobbet meg gjennom Conrad Hilton sin norske far og hans søsken og foreldre fra Hilton på Kløfta i Ullensaker. Dette er ikke nybrotts-arbeide, mange har dem i sine databaser. Men, jeg er så sta og sær at jeg vil sjekke alt sjøl. Og kanskje jeg finner noen kjente blant faddere og andre når jeg leker med navnene?

August Halvorsen Hilton så dagens lys på Søndre Hilton i Ullensaker 21. august 1855. Han ble døpt i vakre Ullensaker Kirke 16. september samme år.

Foreldrene hans, Halvor Nilsen og Karoline Hansdatter ble gift i samme kirken 15. desember 1839, etter å ha fått et barn utenfor ekteskap i august året før. Den lille jenta, Karen Haagine, døde rett etter fødselen. Halvor og Karoline, som også kalte seg Kari, fikk mange barn. I hvertfall 10 barn kom til verden på Søndre Hilton mellom 1838 og 1855.

August reiste til Amerika, som også minst 2 av hans brødre gjorde. August ble gift 12. februar 1885 i Fort Dodge, Webster, Indiana med Mary Genevive Laufersweiler. Disse to bosatte seg i San Antonito, Bernalillo, New Mexico og fikk der 3 barn. Ett av disse var altså hotell-kongen Conrad Nicholson Hilton, som ble født 1. juledag i 1887.

Boken «Be my guest» knabba jeg på Turtle Bay Hilton Hotel på North Shore på Hawaii. Jeg fikk lov å ta den da – siden jeg var «tjukke slekta….»…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.