Meny Lukk

2008 – ikke helt som planlagt

Mange av mine blogg-kollegaer har oppsummert sin opplevelse av 2008. Det er artig å se hva folket har fått gjennomført, både planlagt og litt mer spontane hendelser som har oppstått.

Mitt 2008 har vært en blanding av forening, familie og reising (og litt jobb) som vanlig.

Familien:
Har vel omtrent ikke sett fjæra av meg dette året. Det har vært mye, og mannen i huset har lest øynene store og våte for å bestå sine 3 forskjellige eksamener i år. Det kan se ut som dette har gått bra. I hvertfall er 2 av dem i mål, selve Russisk-sensuren faller rett over nyttår. Helgene har gått med til lesing fra tidlig morgen til godt utpå ettermiddag og kveld.

Vi har i år fått ett nytt lite løv på familietreet, og hadde ventet ett lite til i 2008, men det kommer vel ikke før i 2009. De andre små vokser og trives, og jeg har sjoppa masse flott og smått som skal fordeles når jeg kommer til Norge i midten av januar! Jeg har pr. dato 8 tantebarn og 3 grandtantebarn. Flotte unger!

Forening:
Jeg hadde i 2008 planlagt et år uten styreverv i DIS-Oslo/Akershus, men etter en grav alvorlig samtale med Tone i valgkomiteen, endte det med at jeg tok ett år til. Årets viktigste aktiviteteter har, foruten daglig drift av foreningen, vært:

 • Slektsforskernes Hus – å få kursrommet skikkelig på bena med utstyr og innredning.
 • Kursaktiviteten – med mer enn 150 deltakere på 4 forskjellige typer kurs, hvor jeg selv har vært med som kursholder sammen med Torill og Liv på 3 nybegynnerkurs
 • Slektsforskerdagen 2008 – som i nye lokaler ble en flott markering.
 • Egen foredragsaktivitet
 • Deltakelse i flere møter og prosjekter i DIS-Norge sammenheng.
 • Skikkelig framgang i prosjektet Kristiania 1923

Egen slektsforskning
Skulle bli den store prioriteten i 2008, men ble altså totalt nedprioritert pga den grav alvorlige samtalen med Tone. Vi greide allikevel – mest takket være min kjære mamma, å få gjennomført et kjempefint lite slektsstevne sommeren 2008 med mine 4-menning Colleen og Sherry og mammas 3-menning Dorothy på plass i Norge! Jeg greide å lage et lite hefte om slekta, som ble godt mottatt og jeg har fått tillegg og rettinger etterpå som er lagt inn slekts-databasen.

For 2009 har jeg 2 nyttårsforsetter, nemlig å

 • fullføre prosjektet med å få gode kilder på alle personer i min database
 • få slekts-sirkelen komplett i 8 generasjoner (denne skal holde hardt pga et par skikkelige nøtter som må knekkes)..

Reising
2008 startet som vanlig i Englewood, Florida. Vi kom hjem i midten av januar, for å reise ned igjen i påsken. Turen til Kina ble gjennomført, om enn noe kortere enn først planlagt, men den var kjempeflott! I oktober var vi på cruise i Adriaterhavet, og der besøkte vi steder som vi helt klart har lyst til å se nærmere på, både Kroatia og Slovenia var utrolig spennende! 2008 avsluttes på samme måte og sted som den startet, nemlig sammen med gode venner i Englewood!

Godt nytt år til alle som har fulgt bloggen min, takk for tilbakemeldinger både som kommentarer her på bloggen og i privat epost!

2 kommentarer

 1. Petter Stene

  Tusen takk for at du tok et år til våren 2008. Det er lett for oss andre å følge opp, og å støtte opp under sånt lederskap. Arbeidsmengden har jo vært enorm, og sammen med familieliv og reiser, så skjønner i hvertfall jeg hvilken oppofrelse det er å være der det blåser som verst. Samtidig så ser jeg også hvordan det i 2008 har vært mere medvind enn motvind, og det må da vel inspirere inn mot 2009. Godt nytt år, Laila. Kos deg med slekt og venner før striskjorta og havrelefsa venter hjemme i Kongeriket. *løfter et glass rv til en skål*

 2. TorillJ

  Skulle kanskje skrevet mer om det som har skjedd jeg og, men bloggen min er liksom litt annerøedes. Har tenkt å si noe i morgen om hva jeg forventer privat og organisasjonsmessig.

  Ellers er jo det største i 2008 at vi er blitt slektninger, hvordan det egentlig er må vi finne ut av, men min firmenning er fetter til din far så……………….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.