Meny Lukk

Onkel i Amerika – rik eller fattig…

De fleste av Norges befolkning har en slektning i Amerika. Noen nære andre fjerne. Den slektningen som dro, dro for å få et bedre liv!

Endelig har Dagbladet noe om dette på forsiden, men det har vel mest med finans-krisa å gjøre….

Siden jeg ser at flere kommer inn her fra www.sol.no om dagen, vil jeg lenke til noen siter som virkelig gir info og hjelp til å finne slekt som reiste til Amerika.

Men husk… veldig få av onklene ble særlig rike, men de ble rikere enn de kanskje var før de dro fra steinrøysa der øst..

 • http://www.disnorge.no/genress DIS-Norges genealogiske ressurser
 • http://www.lailas.net/emigrasjon Min egen side siden jeg først snakker om dette
 • http://www.digitalarkivet.no Hovedstedet for norske slektsforskere
 • http://www.ancestry.com Hovedstedet for folk som leter i USA (betal-site)
 • http://www.rootsweb.com Et godt sted å starte

De fleste av de som kjenner meg og det jeg jobber med, vet at jeg har to spesialfelt, nemlig slekt i USA og slekt i Oslo. Jeg har blogget mye om temaet slektsforskning i USA. Når jeg ser jeg at Dagbladet.no endelig har forside-lenke på sine nett-nyhende-sider om «Har du en rik onkel i Amerika» – og denne går til «sol.no» istedet for til f.eks. www.disnorge.no eller www.digitalarkivet.no – ja da har ikke Dagbladet gjort jobben sin. (men det var vel for å reklamere for sol.no sine sider de har denne lenken så…) Jeg skal vel ikke klage på Dagbladet, men heller på sol.no. Dersom de skal ha en side med lenker til godsaker, burde den vært bedre enn dette. (de har husket å legge lenker til forskjellige DIS-sider, og det er jo bra).

Lenkesiten til sol.no viser at det brukes utrolig mye ressurser på å lage enda en side, enda en «portal», enda en «samling», enda en «oversikt». Tenk om vi kunne samles om å lage noe skikkelig som var til glede for alle?

Jeg er selvsagt stolt og glad på både mine egne og f.eks. slektsforskerkompis VidarO sine vegne, at de har god reklame for våre blogger på sol.no, men en del av de linkene de presterer der viser at de ikke helt har kunnskap om hva de snakker om. Skal man ha en lenke fra forsiden på en av landets mest leste nett-aviser, bør det være til noe som gir et riktig bilde av Slektsforsker-Norge og det som finnes av sider og ressurser. Mange av lenkene på sol.no går til steder som er utrolig dårlige, dårlig oppdatert eller fulle av råtne lenker. (noe er selvsagt veldig bra også)

Når jeg ser at den øverste lenken sol.no har lagt på sine sider er til «My Genealogist», og skriver «Har du forfedre i Storbritannia? Søk i databaser i England, Irland, Skottland, Wales og USA» så blir jeg direkte stum (og det skal litt til) siden www.mygenealogist.com er et firma, og de har en mengde ansatte som driver seriøs og god slektsforskning på oppdrag, jeg jobber faktisk innimellom for dem selv!! Det finnes ikke en eneste anetavle eller database på disse sidene.

De skriver også at linken www.norwayheritage.com, «Norway-Heritage Database med alle emigranter før 1875″ – denne siden er flott den, men den har kanskje en promille av alle emigrantene som dro før 1875. Men denne siden har en enorm samling artikler, og en flott oversikt over skipene som dro, når de dro, og hvilke skip som korresponderte fra f.eks. England.

Jeg skal ikke klage på at Dagbladet endelig har tatt seg tid til å ha litt slektsforskning på forsiden – men tenk om den siden de lenket til hadde noe skikkelig!

Hvor er vi når vi trengs mest… her må vi på banen… det må da være kule amerikanere med norske aner og? Ikke bare Paris Hilton og et par andre partyløvinner?

endret litt 3.1.2009

2 kommentarer

 1. Cecilie Moestue

  Hei

  Takk for tilbakemelding ang. linkene på SOL Slektsforskning.

  Jeg har nå rettet opp de to feilene du påpekte. Jeg tar gjerne imot flere kommentarer også hvis du har mer på hjertet. Vi er veldig glade for engasjement!

  Nettsiden SOL Slektsforskning ble bygget opp av en slektsforsker for lang tid tilbake, derfor kan noen av lenkene være utdaterte.

  Imidlertid forsøker jeg å holde den oppdatert så godt jeg kan, men jeg er dog ingen slektsforsker.

  Men jobben som SOL-vert for denne siden er ledig – så jeg utfordrer deg eller noen av de andre slektsforskerne til å ta kontakt hvis dere er interesserte.

  Send meg gjerne din mailadresse så forklarer jeg nærmere.

  Med vennlig hilsen
  Scandinavia Online AS

  Cecilie Moestue
  SOL Guider
  Gjerdrumsvei 19, 0484 Oslo
  http://www.sol.no
  mail: cecilie.moestue@sol.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.