Meny Lukk

Samefolkets dag!

I dag er det Samefolkets dag! Gratulerer med dagen!

Samefolkets dag ble feiret første gang i 1993, og feires samme dag i både Norge, Sverige, Finland og Russland. Les mer om dagen og Norgga Sámiid Riikkasearvi og hva de kjemper og jobber med og for!

Jeg har sjøl ikke en eneste liten dråpe samisk blod i mine årer, men jeg har en nevø og en niese som er halvfyllt med dette fargerike blodet! De bor her nede i «sør» – men har ikke på noen som helst måte fortrengt sitt opphav. Kofter blir brukt med stolthet til fest og nasjonaldager. Alle bildene av koftene på mine bunadsider er av mine tantebarns familie. Så selvom jeg ikke «føler meg» samisk, så føler jeg med, og følger litt med.

Jeg har dessverre aldri hatt anledning til å være i Finnmark, annet enn å fly til Kirkenes for å ta Hurtigruta ned til Bergen, men en vakker dag skal jeg!

Gratulerer med dagen, Thomas og Lisa og alle dere andre!

(og nevø Eirik i Sandnes som har fødselsdag i dag! (Siden han har lagt dette fine bildet av seg på Fjesboka, så tar jeg meg friheten og stjeler det til bloggen min).

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.