Meny Lukk

Travelt postbud… uten frimerke

E-post krever mye av folk, blant annet at man skal svare omtrent før man har åpnet og lest innholdet i skrivelsen som har kommet gjennom luften. Før i hine hårde var det brev med frimerke (se eksempel til høyre) som gjaldt, og da hastet det ikke slik! Det var greit om det tok en uke eller 3 om man fikk svar!

I dag er livet anderledes. «Alt skal skje så fordømrandes fort nå for tida» sang Øystein Sunde…. og nå gjelder det som det aldri før har gjullet!

Det å få minst 50 e-poster hver dag som man må forholde seg til kan være en utfordring i seg selv. Noen krever mer oppmerksomhet enn andre. E-postene er mange, men de kan deles inn i noen hovedkategorier.

DIS-Oslo/Akershus medlemskontakt – i dag har det vært mange forespørsler om hjelp til adresse-endring og e-postadresse-endring, et par ville ha hjelp til å finne vedtektene til DIS-O/A, og ca 10 medlemmer fortalte at de ikke hadde andledning til å komme på årsmøtet vi skal ha 4. mars. En trengte hjelp til forskjellig i forhold til slektsprogrammer, og 3 lurte på hvilke programmer vi anbefaler! Pluss at det har kommet flere forespørsler om møtet vi skal ha på Jessheim 17. mars.

DIS-Oslo/Akershusandre forespørsler to forskjellige foreninger har kontaktet oss for å få oss til å komme å holde innlegg/foredrag på møter. Så er det kontorets ansatte som lurer på noe, (de sendte selvsagt e-post på fredag, men siden det er «jobb-relatert» for dem, så trenger ikke de å få svar før de kommer på jobb igjen…. og DISputt redaktøren vår trenger innspill, og vi skal ha kurs utover må vite! Her skjer det ting som forventer aksjon umiddelbart!

DIS-Oslo/Akershus – interne eposter i styre-sammenheng her har det vært stille, men mange utgående og et par inngående har det blitt.

DIS-Norge – lenke-samlingen på DIS-Norges web er fantastisk, og her er det stadig noe man må forholde seg til.

Opplags-epost – den kategorien som i dag har hatt flest inn-poster, så det kan virke som noen har «sladra» om at jeg har bygdebøker for mange av bygdene i Akershus. Her har det gått varmt fram og tilbake til USA til 2 forskjellige mottakere/avsendere i dag – og den artigste i dag var fra Vivian i USA som hadde slekt som havna i Wisconsin. Slekta kom fra Nes/Vinger, men var innom Ullensaker før de dro via Kampen og så til USA. Artig å kunne hjelpe, og her har det flagra epost fram og tilbake i hele ettermiddag/kveld.

Flere andre oppslagr har det også være spørsmål om i dag, hjelp i både Gjerdrum og Oslo. Det er så moro å kunne hjelpe! Jeg er hellig overbevist om at slektsforskere er den mest hjelpsomme varianten av mennesket som finnes!

Facebook-epost har en tendens til å bli «overwhelming» men i dag var det en utrolig hyggelig mail fra Kikki, en gammel venninne jeg ikke har hatt kontakt med på 25-30 år. Og – når jeg så bildet av henne på Facebook, så hørte jeg latteren hennes i bakhodet mitt, utrolig hvordan noen små detaljer vekker minner!

Familie og venner Heldigvis har det også vært e-post fra gode venner og slekt, som ønsker alt godt, forteller hyggelige ting! Sånne e-poster er de beste, men akk dessverre litt sjeldne. Det er nok fordi jeg er håpløs sjøl til å holde kontakten!!

jaja – det var søndage..

1 kommentar

  1. Viggers

    Travle dager er også hyggelige dager, bare en føler en viss kontroll. Håper ikke alle forventer et svar fra deg.

    Men når jeg tenker meg om, du er en racer på touch-metoden så du klarer nok det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.