Meny Lukk

Slektskafé i Slektsforskernes Hus

Da skinner sola over Enga, og det er et ypperlig vær for spasertur til Grønland med nypakket sekk og snørte sko. Det blir nok en travel dag, det er mange som har meldt at de vil titte innom. Jeg harkjøpt litt biteti til kaffen, og andre har bakt. Kanske Silje rakk å bake brownies og!!
….

Da er vi nesten oppe og går rundt bordene, hjelperne har kommet, både vertinne Synnøve og andre hjelpere. Noen gjester har også kommet.

Vi har 2 stasjonære pc’er som inneholder både Ancestry og Genline, fritt tilgjengelig for alle som kommer innom. Vi håper at de blir flittig brukt! På kjøkkenet er det både kjøkkenskrivere og bibliotekvakter, historikere og slektsgale.

Besøket i dag kunne ha vært bedre, men vi klager ikke når konkurrenten er sol og fint vær, Barnas Holmenkolldag og en stor haug med sport på TV! Torill skulle nok heller ha vært hjemme!

Et par av kafé-gjestene gikk hjem med store smil om munnen, de fikk hjelp til å løse noen floker, knekke noen nøtter, og tips til å jobbe videre! Ingenting er bedre!

Arbeidsforholdene for gjestene var upåklagelige, men når de måtte ned i nederste hylle bak kassene innerst i kroken, kunne det nok røyne på for noen hver! Lårmusklene fikk nok prøvd seg!

Torill fikk øra på stilk når hun hørte stedet Hendricks, og Akershus-inger som havna der. Da var ikke veien lang for mannen som fikk hjelp av Solveig, til å hoppe over gulvet i midten, og lande hos Torill. De fant nok ut at skomakern ikke var kjent for Torill men… moro var det lell! sd

Vi har fått «fast ansatte» i kafeen. Slektshjelperavdelingen har Solveig, Torill og Jan. De hjelper til med USA, Norge og Sverige, viser og snakker, peker og søker. Så har vi Liv som også er en kløpper på slekt,men hennes hovedoppgave i dag var å få folk på nett i Pentagon avd. Lakkegata. Selv solgte jeg DIS-pins for en anselig sum, i NSF-biblioteket hadde vi hjelp av bibliovakt Terje.

På kjøkkenet var vår nyansatte Slektsforskernes Husmoder Synnøve, som også er en slektssøkende med aner fra nord! Flere andre kjente var også innom, og jeg lurer på hva de holder på med … alle disse kara med medlemsnummer lavere enn mitt fødeselsår…

Stemningen var upåklagelig, og neste kafe er siste lørdag i mars! Alle velkommen!

Har du lyst til å prøve Genline (svenske kirkebøker) eller Ancestry så er Slektsforskernes Hus i Lakkegata 21 helt klart stedet! Åpningstider finner du på Norsk Slektshistorisk Forenings hjemmesider www.genealogi.no

Ta deg en tur da!!!


1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.