Meny Lukk

Riksarkivet fikk en gave som vi får glede av!

Ved utbruddet av 2. verdenskrig var Kjell Løchen en ganske vanlig ung mann. Han var 27 år, bosatt i Oslo da han valgte å reise ut og melde seg til kamp mot tyskerne.

Den 11. mars 1941 starter Kjell Løchen sin «reiseprotokoll» som følger ham gjennom Sverige, Russland, Tyrkia, Irak, Iran, India, Sri Lanka, Sør-Afrika og Trinidad, før han etter 6 måneder ankommer Canada!

Riksarkivet har fått hans 2 Reiseprotokoller i gave. Denne er full av pengesedler, minner, gjenstander, reklame, avisklipp, fotografier og annet. Han har skrevet ca 100 dager av de 6 månedene han var på reise. Sammen med dagbøkene fikk også Riksarkivet en omfattende brevsamlig. Dette finnes fritt tilgjengelig på Riksarkivets lesesal, og har arkivsignaturen Privatarkiv nr. 1455.

På Riksarkivets nettsider kan vil vi hver dag fra i 10. mars, fram til i 22. september få se en ny «dag» fra Reiseprotokollen. Dette blir spennende lesning!

Her kan du lese Riksarkivets forord og der er også oversikt over alle datoene som er publisert. Denne blir det moro å lese, og de har også lagt ut skanna bildene og tingene som er limt inn i bøkene. Det første vi møter er Kjell Løchens Passerseddel

Jeg gleder meg til å lese denne hver dag!

Fargene på lenkene i bloggen min er uleselig for meg og en del andre, så jeg legger lenken i klartekst her.
http://www.arkivverket.no/webfelles/lochen/forord.html

Bilder og kilder: Arkivverket.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.