Meny Lukk

Yndlingsarkvet mitt – Oslo Byarkiv

I dag fikk jeg en utrolig hyggelig e-post fra Anette på mitt Yndlings-arkiv, nemlig Oslo Byarkiv

Hold av 26. mai da vil nemlig Byarkivet ha en dag spesielt satt av til Slektsforskning! Fryd og Glede!

Med foredrag, kveldsåpent og med ekstra bemanning (bedaming?) på lesesalen, blir dette helt suverent! Jeg kommer tilbake med mer senere, men har du Oslo-slekt? Hold av datoen!

Sjøl har jeg ei linje som har holdt seg i Oslo siden 1801 i hvertfall, og den er det kjempegøy å jobbe med.

Min 4x tippoldefar Jørgen Schultz i 1801 i Akersgata her var han Vægter!
Min 2x tippoldemor Berte Marie Jensen f. 1814 i Agersgaten i 1865-tellinga i Storgata
Min tippoldefar Alexander Jensen bodde i Rødfyldgata i 1875-tellinga
Min oldefar Torbjørn Normann født i Lakkegata 20 i 1883, og som var Skredderlærling på Gjerdrum i 1900, og
Min bestefar Birger født i Deichmansgate i 1907
og pappan min Carl Bjørn som også er vokst opp i Tigerstaden, men ble født i Trondheim… noe som jo var helt tilfeldig…. og jeg som da er født «på landet» – men som havna på Vålerenga, bare et spytt og et steinkast fra Grønland hvor oldefar hadde skredderverksted i Brugata.

Et par av disse personene er nevnt også i et tidligere innlegg, mne da med fokus på fotoalbum

3 kommentarer

 1. Liv

  Mange kjente navn du trakk fram her!! For meg ihvertfall 😉 Har jeg ingen andre viktige planer så kommer nok jeg en tur 😉

 2. snusmumriken.wordpress.com

  Hei Laila. Morsom blogg du har 🙂

  Jeg ser du skriver at oldefaren din hadde skredderverksted i Brugata. Ved lokalhistoriewiki.no, prøver vi å skrive om alle husa i Brugata, og prøver å dekke blant annet personhistorie, bedrifthistorie, – og all annen historie om denne gata. Kunne du tenke deg å lage deg en bruker, og skrive om oldefaren din og skredderverkstedet hans? Det hadde vært veldig morsomt!

  Vennlig hilsen Marthe Glad

  Her er ei lenke til hovedsida til Brugataprosjektet, med lenker til det vi så langt har skrevet av hus- og personartikler Som du ser er vi fremdeles i startgropa, men vi jobber videre 🙂
  ( http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Brugata )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.