Meny Lukk

Kavaleristen – en bok om en soldat!

Det neste medlemsmøtet (6. mai kl 18 på Riksarkivet) i DIS-Oslo/Akershus handler om Kavaleristen. En bok som står i hylla mi hjemme, og som jeg ikke har hatt tid til å lese ennå!

Norsk Utvandrermuseum har laget en utstilling om denne karen, og vi håper vi greier å få den ned til vårt møte.

Sitat fra Bokkilden om boka
Boken handler om Bernt August Eriksen som kom fra Revhaug gård i Hærland i Østfold. Gjennom brev som han skrev til sin kone Anna etter han i 1884 forlot henne og emigrerte til Amerika, får vi innblikk i hans livshistorie. I Amerika endret han navnet sitt til Bent Howe og deltok i fire kriger på amerikanernes side.

Som kavalerist i US Army kjempet han først mot indianerne, så mot spanjolene på Cuba og Filippinene og senere mot muslimske, filippinske frigjøringsstyrker. Under 1. verdenskrig var han dessuten instruktør for amerikanske soldater – men til tross for sitt begivenhetsrike liv, glemte han aldri henne han hadde reist fra.


Det skal bli spennende å høre Ane-Charlotte, kanskje jeg får tid til å lese boken hennes før møtet også?

1 kommentar

  1. Willy

    Denne boka står i hylla mi også, og jeg har lest den 🙂
    En utrolig spennende historie som Ane Charlotte forteller. Hun var på besøk hos DIS-Vestfold for noen måneder siden. Der har noe bra å se fram til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.