Meny Lukk

Lost i slektsforskning?

For en god stund siden lanserte Saritha «Lost i slektsforskning» som en ide til en helgeaktivitet. Markedsføringen har kun vært gjort på DISchat og i Slektsforum. Folk har vel kanskje ikke helt skjønt hva dette skulle være, men nå ser de, og jeg tror gjetordet vil gjøre at det blir enda flere med neste gang. Kanskje fint for arrangements-komiteen at det først ble en «prøvekjøringsrunde»?Saritha la frem følgende program:

Helgen 24.-26. april

Hvor: Slektsforum.

Timeplan:
Fredag 24.04.2009

 • Kl 18.00: Lett oppvarming
 • Kl 20.00: Utlevering helgeoppgave og innlevering av Lett oppvarming
 • kl 22.00: Kveldsoppgave som skal innleveres kl 24.00

Lørdag: 25.04.2009

 • Kl 08.00 Morgensjokk
 • Kl 12.00 Utlevering Lunsjnøtt og innlevering Morgensjokk
 • Kl 13.00 Døgnoppgave (går over 12 timer) og innlevering Lunsjnøtt
 • Kl 16.00 Ettermiddag/kveldskos
 • Kl 19.00 Hurtignøtt
 • Kl 20.00 Innlevering av Hurtignøtt
 • Kl 22.00 Innlevering av Ettermidag/kveldskos
 • Kl 01.00 Innlevering Døgnoppgave

Søndag 26.04.2009

 • kl 12.00 Kaffekos med nonstop til
 • Kl 20.00 Innlevering helgeoppgave
 • Kl 21.00 Premietrekking

Og viktig: Man trenger ikke delta på alle oppgavene for å vinne og man må heller ikke være medlem i DIS!

Dette altså en helg fyllt med slektsforskning på egen slekt, og kanskje noen oppgaver for å gi en selv et tupp bak? Kjempemorsomt opplegg, og jeg håper virkelig at de lager flere slike helger, og at det blir flere deltakere!

Oppgavene var gode og varierte, noen ren slektsforskning, noen om å kunne bruke slektsprogrammet sitt til litt mer enn bare å registrere, men også vise fram resultater av forskningen man hadde gjort denne i helgen.

Konkurransen er ikke over enda, men synger vel på det siste verset. Blir du nysgjerrig? Sjekk ut Lost! forumet her: LOST der kan du se hvilke oppgaver som ble gitt, og hvordan deltakerne har løst oppgavene.

Megaflott initiativ Saritha og resten av gjengen (ingen nevnt ingen glemt)!! (og hils resten av komiteen) Både Saritha og Per-Olav fra oppgavene over har sine blogger som er verdt å lese!

3 kommentarer

 1. Per-Olav

  På sikt kunne det kanskje vært noen oppgaver også for viderekommende, f. eks. finne igjen personer som er godt gjemt i kildene. Det er jo nok av eksempler hvor bla. feil fødested oppgis i folketellinger 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.