Meny Lukk

Genea-Musing – Top 10 utfordring

Randy Seaver har en interessant blog (engelsk) og det siste påfunnet hans er å utfordre innom-titterne til å lage sin «Top-10 Genealogy Sites». Hvilke sider jeg mener er best kommer an på hvilken gren på familietreet jeg jobber med.

Min liste er utfra hva jeg bruker aller mest:

 1. Digitalarkivet databaser og skanna kirkebøker. En helt nødvendig site for alle som leter etter slekt i Norge.
 2. DIS-Norges Slektsforum – hvor slektsforskere møtes og hjelper hverandre.
 3. DIS-Norges Gravminner i Norge – finn slekt fra nyere tid.
 4. DIS-Norges Genealogiske Ressurser – hvor finner du hva, og hva finner du hvor?
 5. Registreringssentralen for Historiske data – glitrende søk etter folk man ikke finner i digitalarkivets folketellnger.
 6. Genline – svenske kirkebøker online og Arkiv Digital – svenske kilder online (den ene utfyller foreløpig den andre, bla. i geografi)
 7. Ancestry.com har det som gjelder for USA, men også for slekt i flere andre deler av verden, bla. Emigranten Populær (Svensk)
 8. Genealogybank.com – hvor jeg særlig bruker obituary-søk
 9. Familysearch.org – hvor man kan finne utrolig mengde data for videre søk, alt må selvsagt sjekkes ut, men veldig mye bra!
 10. Norwayheritage.com som gir en utrolig mengde med artikler om emigrasjon fra Norge, skipslister, agenter, linjer og annet.

1 kommentar

 1. SynnøveM

  Er det noen som kan forklare meg hvordan jeg velger Google (Blogger) identitet – kommer ikke inn på de siderne som bare har det selv om jeg blogger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.