Meny Lukk

Kavaleristen og en forunderlig kjærlighetshistorie!

Tema på DIS-Oslo/Akershus’ medlemsmøte i kveld var boken «Kavaleristen».
Bent Howe (Bernt August Eriksen Revhaug) emigrerte bare dager etter at han gifta seg med sin Anna. Han skulle sende hjem penger til Anna, så hun kunne komme etter, men på grunn av tilfeldigheter og litt annet, kom det aldri noe penger hjem til Anna i Østfold. I stedet kom det et brev, 40 år etterpå fra Bent, og det er denne kontakten Ane-Charlotte Five Aarseth har skrevet bok om, brevene, Bent sin militære karriere i USA, og hans deltakelse i 4 kriger for Amerika!

En interessant historie, boken er interessant (jeg har endelig fått lest den) og Ane-Charlotte fortalte om dette på en personlig og fin måte, som gjorde alle litt grepet.

Utrolig hyggelig at så mange som 70 personer tok turen i det fine forsommer-været opp til Riksarkivbygningen for å høre! Etter foredraget ble det som vanlig tid til kaffe og Synnøves OA-kjeks, og mange spørsmål og samtaler! Informasjon fra Nasjonalbiblioteket ved Tove Dahl-Johansen, om Norsk Amerikansk Samling, fra Norwegian American Genealogy Center ved Ellen Vollebæk og flere tips om søk i England ved ett av våre medlemmer. Mange gode tips ble utvekslet. Ellen minnet også om et seminar som arrangeres av NAHA Norge på Utvandrermuseet på Ottestad i juni, les om dette her

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.