Meny Lukk

Slekt i Gøteborg i Sverige? Dette kan være noe for deg!

En av de mange foreningene jeg er medlem av, er Gränsbygdens Släktsforskare (Dalsland, Bohuslän og Østfold). Her er jeg medlem fordi de sender ut et flott tidskrift 4 ganger i året.

Jeg åpnet endelig mars nr. av «Gränsposten» i dag – og der sto det om noe som jeg ikke var klar over, nemlig om adressebøker for Gøteborg fra 1850-1899 skanna og lagt på nett i pdf-utgave!

Følgende står bla. å lese på Gøteborgs.se:

För dig som är släktforskare eller intresserad av Göteborgs historia kan de gamla adress- och industrikalendrarna komma till stor hjälp. De gamla kalendrarna var den tidens telefonkatalog och i dem kan du hitta göteborgarnas namn och adress samt näringsidkares annonser och adresser. Varje kalender innehåller också olika kuriosa om Göteborg såsom hur mycket det till exempel kostade att åka droska i slutet av 1800-talet»

På goteborg.se finner du også en del gamle interessante kart av Gøteborg, se og bli glad! Alt dette og mer til finner du her på http://www.goteborg.se – gå til «Bygga & Bo», så til «Bygga» og «Byggarkiv». (Jeg har med hensikt ikke lagt direkte link, da det kan være interessant å se på andre artikler på denne siden også.

Anbytarforum
En annen gledelig nyhet kom på Sannes (SusannS) sin blogg: (igjen gratulerer med stilig nytt design, SusannS): Anbytarforum er igjen gratis!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.