Meny Lukk

16 mai – på 15. mai!

Her på Vålerenga har vi en utrolig hyggelig tradisjon på 16. mai. Noen ganger må denne tradsjonen flyttes til den 15, dersom for eksempel som i år, at 16. mai faller på en søndag!

Alle barnehagene (og her på Vålerenga er det minst 4 store) og jeg tror også 1-3 klasse på Vålerenga skole innerst i gata, med flaggborg og korps – tetter igjen hele gata utenfor her! Det synges og trommes, ungene flagger. Det er hundrevis av unger som er ute og spretter i den lille gatestumpen vår (som har husnr. helt opp til 18). Og jeg står i vinduet og snufser og blir like rørt hver gang! Ungene hadde lært seg «Ja vi Elsker» og når det ble stopp i toget, sto smurfene der og sang av hjertens lyst, og de kunne hele første verset. Og da snakker jeg om barnehageungene! Jeg har hørt dem har øvd seg hele uka, barnehagen ligger nemlig bare 4 små hus lenger inn i gata her.

De minste barna kan, som man skjønner, ikke være med i det store toget på Karl Johan, det ville ha blitt for mye mas og alt for vanskelig å holde styr på. Men dette er et fabelaktig alternativ! Bildet over viser bare den første 1/4 delen av opptoget, de brukte minst 15 minutter på å komme forbi her! (selvsagt med litt stopp og kø).

Koselig både for de som ser på, og for ungene!

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Så flott!
    Jeg har vært med på mange 16.-maitog i både Asker og Holmestrand fra min tid i barnehage. Hos oss var dette kun for barnehagene, og korpsene tok det som en generalprøve før den store dagen.

    Hipp hipp huraaaa!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.