Meny Lukk

Skiftematerialet på vei ut til folket!

I går var jeg oppom lesesalen på Riksarkivet, og fikk en gledelig beskjed.

De har fått litt mer ressurser og jobber iherdig med å fullføre prosjektet med å få skiftematerialet ut til folket!

Dette er ingen liten jobb. Først skal alt materialet skannes og bearbeides og sjekkes og testes på noen fantastiske skannere. Deretter skal materialet indekseres. Indekseringen foregår i helt spesielle dataprogrammer, som også må produseres. Når indekseringen er ferdig, blir materialet lagt på nett. Men før det kan bli lagt på nett, må det også være brukervennlig søke-program som vi brukerne kan bla og jobbe i. Som vi skjønner, en stor jobb er lagt ned før vi får se resultatet!

Den aller største gleden var å høre at Dødsfallsprotokollene jo er en del av skiftematerialet…. og de kommer også! Oslo og Aker høres ut til å ligge godt an i løypa.

Når alt dette skal skje?? Jo … det var snakk om allerede nå på denne siden av høsten! Altså mens vi enda valser rundt i bikini og solhatt med iskrem og jordbær!!

Hurra for Arkivverket! Jeg kan snart pælme den gamle fischeleseren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.