Meny Lukk

Bilder fra åpen dag på Byarkivet

Det var jammen en hel horde som tok turen til Byarkivet i dag. Mange kjente fjes, både fra OA -møter og fra chatten!

Første foredrag av Lars Rogstad om personhistoriske kilder i Byarkivet inneholdt de viktigste kildene vi trenger for å finne folket vårt i Oslo/Kristiania.

Jeg har blogget om disse kildene før, fra foredraget til Leif Thingsrud på Jessheim for et par år siden.

Foredraget om matrikler og skattemanntall av Leif Thingsrud var derimot med masse nytt, og jeg håper vi får tilgang til foredraget slik at vi kan lese det nærmere. Det var såpass mye nytt, at jeg ikke tar sjansen på å si noe om det før jeg har fått tilgang til manuset til hans foredrag.

Det er utrolig moro å se at det kommer så mange når Byarkivet satser, og åpner sine dører! Moro var det også å høre at folket hadde lest om arrangementet først på OAs hjemmesider, og også på min blogg!! Det var mange som rakk opp hånda når det var spørsmål om hvor de hadde fått opplysninger om hvor de hadde fått info om arrangementet!

I Pausen var det kaffe og BA-kjeks (Lignet mistenkelig på OA-kjeks). Praten gikk livlig, og det kom enda flere, og jeg la merke til flere kjente. Hilste på Otto, hilste på HenningA, PerS og Solveig, JanE, og mange andre kjente fra møter og arrangementer i foreningen.

Arti var det også å møte Knut Roar fra Vålerenga Historielag, som i dag kom for å jobbe med slekt, ikke med Vålerenga! Jeg må huske på byvandringen med Knut Roar og resten av Historielaget til Kværner den 8. juni!

Etter foredragene var det minst 20 som ble igjen for å lete og søke i Byarkivets mange kilder. Det er nok noen som får seg en aha-opplevelse, og noen som får med seg ny ukjent slekt hjem. Jeg hører noen damer diskuterer seg sjøl i adressebøkene og!

Dette var et utrolig vellykka arrangement, og jeg håper, og tror, at vi kan lage noe sammen med Byarkivet senere. En samtale med Lars Rogstad fortalte at det kan være veldig stor interesse for dette i Byarkivet også!

Sennende spennende!

2 kommentarer

  1. SynnoveM

    Enig med Liv Ofsdal. Og som sagt det gateregisteret skal jeg benytte meg av. Håper virkelig Du får fatt i manuset til det andre foredraget så at vi som ikke var der får tilgang til det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.