Meny Lukk

Heldags på Oslo Byarkiv!

Jeg skriver stadig om Oslo Byarkiv, eller slekta mi i Oslo. I dag skal det være langdag for slektsforskeren på Byarkivet, og jeg skal ta med meg pc’n min og være der noen timer. Mulig jeg må ta med meg en matpakke og?

Kl. 12: Personhistoriske kilder i Oslo byarkiv
– foredrag ved Lars Rogstad, Oslo byarkiv
Kl. 13: Matrikler og skattemanntall som kilde for slektshistorikere
– foredrag ved Leif Thingsrud, Riksarkivet

Men før foredragene skal jeg jobbe i lesesalen, og håper ikke det kommer for mye folk med en gang. Det er ikke nok lesemaskiner til mer enn 3-5 personer på en gang. Så min plan er å starte med adressebøker og adressekalendere (de får vi ikke se i original pga at bøkene er i oppløsning, og så jobbe med folketellingene etterpå.

Oslo Byarkiv har flere skatter mange ikke er klar over, og noe av dette ligger på nett.
Sjekk denne lista – her er det en del databaser, indekser og registre over arkiver vi kan ha stor glede av for å finne både slekt og byhistorie!

Det kommer nok mer etter hvert om dagen!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.