Meny Lukk

Ullsøkning by heart… Ullensaker Historielag – Kulturvernprisen 2009!

Jeg er ullsøkning. Og stolt av det! Mamma er oppvokst i Ullensaker, med foreldre fra Romerike (Sørum) og Sverige, og besteforeldre fra Romerike (Sørum og Gjerdrum) og selvsagt… Sverige.

Når jeg så starta med min slektsforskning, så fant jeg ut at pappan min var Oslogutt så det holder med 5 generasjoner rett bakover inn i gryta, og litt svensk han og. Pluss at jeg fant ut at farmor har en bestefar fra Ullensaker. Og det er moro å se at han er i slekt med mamma, og det i Ullensaker!! Pappa visste ikke at han var ullsøkning en gang. Og nå viser det seg at mamma og pappa er 9-menninger…

Men dette skulle altså ikke handle om akkurat det – men jeg ville bare presisere at jeg er ullsøkning da – og ikke bare Vålerengel!

Ullensaker Historielag
Ullensaker Historielag – som jeg selvagt er medlem av – er tildelt Ullensaker Kommunes Kulturvernpris for 2009! Prisen består av den herlige sum av 25.ooo kroner, som jeg er sikker på at historielagets godt-jobbende styre har god bruk for i sitt arbeide.

Kommunen skriver: Prisen kan tildeles privatpersoner, frivillige organisasjoner, bedrifter, skoler og offentlige instanser som på frivillig eller støttet grunnlag har nedlagt en innsats i forhold til kulturvern. Dette kan eksempelvis være pietetsfull restaurering av verneverdige bygninger, stilmessig videreføring av tilbygg, vern om kulturlandskapet, opparbeidelse av historiske sti- og vegfar, vern om tekniske kulturminner, allmennyttig informasjonsmateriell om kulturvern, m.m.


Og – hvorfor fikk Ullensaker Historielag denne prisen?

Ullensaker Historielag ble den 20. mars 2009 overrakt Ullensaker Kommunes kulturvernpris for 2009. Prisen ble overrakt i forbindelse med en festforestilling i Ullensaker Kulturhus. Den ble gitt for lagets arbeide med å dokumentere, istandsette og formidle Ullensakers lokalhistorie og kulturminner. Prisen er et diplom (over) og 25.ooo kroner.

DIS-Oslo/Akershus v/KROA, Bodil Fagerthun og Vidar Holum og i senere år litt meg selv, har hatt et godt samarbeide med slektsgruppa til Ullensaker Historielag. Vi er stolte og glade for å ha Ullensaker Historielag som en god samarbeidspartner og håper dette samarbeidet fortsetter!

Et av bevisene på tett samarbede er de kirkebøkene for Ullensaker som er dataregistrert og lagt ut på Digitalarkivet – tirsdagskveldene har vært mange på Jessheim Bibliotek!

Gratulerer, det var vel fortjent! Og – så flotte hjemmesider dere har fått til!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.