Meny Lukk

Hektisk DIS-innspurt før ferien!

Det er alltid en del som skal gjøres, og ting som må på plass før sommeren. I DIS-sammenheng er det særlig planlegging av høsten som skal gjøres. Det er så greit med alt som er gjort!

Men, ferdig planlagt og først ut er DIS-Oslo/Akershus skal ha sin sommerutflukt med vandring fra Nordre Gravlund. Dette blir en spennende rusletur med livet langs Akershelva, industri, oppvekst, gamle hus, og kjente personer. Det er alltid spennende å se hvor mange som dukker opp, og hvor mye vær vi får! Vi ender opp på Vertshuset Oscar Braaten, for en liten regulering av væskebalanse.

Komiteen for Slektsforskerdagen 2009 skal ha møte, hvor vi skal møtes på Høgskolen for gå gjennom lokalene og få på plass noen viktige brikker. Vi ønsker å gjøre noe mer ut av «hjelp- og søke-stands» bla. Det er et arela med mange datamaskiner i lokalene, og disse håper vi at vi kan bruke mer fornuftig. Vi har ikke helt fått bestemt foredrag enda, det er særlig et foredrag relatert til tema «Familieminner» som skal holdes, og innenfor det temaet må vi altså finne på noe klokt og interessant! Temaet er valgt fordi vi er inne i Kulturminneåret, og DIS-Norge er medlem i Kulturvernforbundet.

Så er det komiteen for DIS til USA2010 som skal ha møte med noen som tilbyr å hjelpe oss med tur og arrangement. Den turen blir utrolig spennende, og vi ønsker å få inn så mye program som mulig. Vi må også være forsiktig slik at vi ikke sliter ut deltakerne med alt for mye bussturer, men noe må vi nok regne med! Vi håper på å kunne ha en mellomlanding i New York for å ta turen til Ellis Island, før turen går til Midt-Vesten. Det er vel ikke mange av oss slektsforskere som ikke har en slektning i familiedatabasen som dro til Amerika.

Koordineringsgruppa for Kristiania1923 må få til en registratorkafe igjen, og vi må ha en offensiv for å få tak i flere registratorer. Dette tar også en del tid. Heldigvis kan vi her bruke litt av tiden til vår innleide konsulent, til å blant annet sende ut registreringsmateriale.

Det ser ut som vi har alle medlemsmøtene til DIS-Oslo/Akershus på plass, med foredragsholdere både fra egne rekker, og eksterne. Nå er det å få jobbet inn en kursrekke for nybegynnerne, og et par andre kurs. Vi har fått kontakt med en som kanskje kan ta på seg å holde kurs i Gotisk Skrift for oss, og det har vi hatt mye spørsmål etter!

DIS-Oslo/Akershus fylte 15 år den 19. mai 2009. Dette skal vi feire på vårt medlemsmøte i oktober, og vi har fått satt ned en komite for jubileumet. Det skal bli spennende å se hva de greier å få til, jeg får ikke vite noe! Men en skrivelse om det jeg husker fra OAs historie, ja det skal de ha av meg. Jeg er nesten ferdig, så får vi se hva det blir til! Egentlig er fristen for levering 1. juni men… de får bare smøre seg litt med tålmodighet, håper jeg får levert det i dag.

Møtevirksomheten i selve Styret tar ferie med styremøte og sommeravslutning 18. juni. Det blir mange av oss som skal sitte pent rundt et bord og spise møblert med kniv og gaffel, og det er hyggelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.