Meny Lukk

Kraft1923 og Korrektur-lesing

For de som ikke helt skjønner hvorfor ting tar tid, så må jeg bare fortelle.

Oslo Byarkiv finnes et lite rom innerst i kroken, de kaller det forsker-celler. Og det er en celle. Liten. Plass til 2 pluss et bord. Og på bordet, masse papirer. PCer, skjermer, møss (ja mormor kalte flere mus for møss) Adressebøker, originaler fra folketellinga for Kristiania 1923, og sist men ikke minst, 2 av 3 fantastiske korrekturlesere. Dessverre har jeg ikke noe bilde av Marit Pettersen inne i cella, dette er også hennes arbeidsplass, men Harald og Marit Knutsen var der i dag når jeg hadde med kamera!

Marit og Harald leser korrektur på alt som er registrert fra papir-kopier, mens andre leser korrektur fra det som er registrert fra cd’er. Dette er 2 forskjellige måter å jobbe på, og papir-kopiene passer «Knutsens» best.

Marit og Harald har hjulpet til tidligere med korrektur av kirkebøker for Sagene, samt at de har registrert og korrekturlest senere Sagene materiale. De har i tillegg korrekturlest annet materiale fra Oslo, blant annet Johannes-kirkebøker som kommer ut etter hvert! Flinke folk det tenker jeg!

Jeg vil med dette gi en stor virtuell blomst til alle som er med på prosjektet, og forsikre om at det snart kommer noe på nett! Tør enda ikke å love noe, men det kommer!!!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.