Meny Lukk

Spennende oppdrag på slektsfronten!

Jeg jobber for tiden med 2 veldig spennende, og veldig ulige slektsforskeroppdrag. Ingen av dem er belagt egentlig med taushetsplikt eller «hemmelighold», men jeg vil ikke avsløre navn osv, siden det gjelder å finne nålevende personer.

Det ene oppdraget er kanskje den mest spennende. Jeg har jo tidligere nevnt at jeg jobber litt for et firma i USA (for knapper og glansbilder, men det er moro da).

Oppdraget var som følger:
Klienten Bill fra California hadde på dødsleiet til sin mor fått beskjed om at far ikke var far, han hadde en annen biologisk far enn den han var vokst opp med. Den biologiske faren skal ha vært flyver for Norge, under krigen. Finn faren! Jeg har nå funnet faren, og etter det jeg har funnet ut, så lever han enda, 87 år gammel. Han bor i Florida, Klienten Bill har god råd, så da regner jeg med at han fyker avgårde til Miami så snart han har fått bekrefta at faren er i live. Det er også 2 halvsøstre av ham i Florida, men disse har jeg ikke gitt dem navnene på enda, da det kan være at de ikke er interessert. Det finner vi ut av ved neste korsvei.

Det andre oppdraget er av en annen karakter, men der er det også å finne nålevende personer. Via veteranlaget til Telemarksbataljonen har vi fått spørsmål om å finne personer etter en stor (egentlig 2) skips-katastrofe. Dette er helt på frivillig basis selvsagt. I 1942 ble en norsk båt, MS Herstein senket utenfor Australia. Nesten hele mannskapet ble tatt til fange av japanerne, og skulle fraktes med fangeskipet Montevideo Maru 1. juli 1942 ble Montevideo Maru torpedert av den amerikanske ubåten Sturgeon (SS-187), ca 65 sjømil vest for Kapp Bojeador, Luzon Filippinene.

Montevideo Maru var ikke merket som krigsfangeskip, så amerikanerne visste ikke at skipet var fullt av allierte krigsfanger. Det skal ha vært minst 1000 fanger ombord. Det er skrevet mye om dette skipet og senkingen. Både her hos Australian War Memorial, og her på Wikipedia

Jeg har altså fått i oppdrag å finne nålevende slektninger til de norske sjømennene som omkom. Dette er en enorm jobb, og jeg har heldigvis fått hjelp fra noen av de flinke jentene på DISchat. Dersom noen som leser dette kjenner til en slektning, blir jeg overtakknemlig for en e-post!

Takk for hjelpa, jenter!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.