Meny Lukk

Christiansen – en skikkelig internasjonal familie!

Min andre halvdel, mannen i huset, «Persen», har slekt og familie i flere hjørner på vår runde jordklode. Hans besteforeldre på fars-siden kom til Norge litt før 1900, fra Nürnberg og Flensburg i Tyskland. Dette har nok gjort noe med etterslekten, de har blitt internasjonale, språkføre og glade i å reise. I tillegg har familien en utrolig romslig takhøyde for å oppleve nye land og mennesker av annen opprinnelse enn steinrøysa vår.

«Persen» sjøl er jo som den oppvakte leser har forstått i tidligere innlegg, språkinteressert utover det som er bra for seg, og jobber med både kinesisk og russisk på universitetsnivå. Han har jo også gått på universitet i Arizona, USA. Vi elsker å rase rundt omkring og se andre deler av verden, og håper å oppleve mange fler!

Vi har i den aller nærmeste famlien min manns eldste bror og hans engelske kone oppvokst i Zimbabwe. Disse to har 3 barn, og barna har bodd mange år i Tyskland og Norge. Språket rundt middagsbordet der var vel en kakofoni av norsk, engelsk og tysk . Den ene datteren bor i dag i et land i Sør-Amerika med mann og nydelige tvillinger, den andre datteren har en flott sønn med far fra Peru.

Min manns nest eldste bror er mer «norsk» i familiesammenhengen, med 2 døtre fortiden bosatt i Norge. Den ene datteren har en mann med Ungarske foreldre og disse to har 3 vakre jenter. Denne lille familien dro og bosatte seg i Sør-Afrika, og har akkurat kommet hjem til Norge igjen med glitrende engelsk-kunnskaper! Super måte å lære språk på! Den andre datteren har foreløpig «bare» gått på skole i flere år i Texas, USA og Australia, men holdt familien (mann og ett sett aldeles herlige tvillinger) stort sett hjemme i Norge.

I dag har vi vært i en liten familie-sammenkomst i familien Christiansen. Dette på grunn av at Pers onkel Christian, født i 1903, dro til Amerika i 1926, og bosatte seg der. Christian sin sønn, Christian (fremdeles bruker han navnet Christiansen), født på selveste 17 mai for 76 år siden, var på besøk i Norge med sin kjære Nancy. Så da måtte vi til «vestkanten» en tur.

Barndomshjemmet er i nærheten av holdeplass for trikken, så jeg slapp å krøke min vonde rygg inn i bil, noe jeg var veldig glad for! Koselig var det også å møte andre fra Pers familie som vi ikke har sett siden vi giftet oss i 2001.

Og tenk! Det morsomme, de var interessert i slektsforskning (mulig jeg til og med fikk vervet et nytt medlem til DIS-O/A) og i bunader! Så da gikk praten lystig både på norsk og engelst rundt bordet.

Under ses emigrantprotokollen for Pers onkel Chris, som emigrerte til USA i 1926, han ankom Ellis Island 5. november 1926. Det er utrolig hvor mye informasjon disse nyere skips-manifestene gir!

5 kommentarer

 1. Synnove

  Må väre veldig interessent å höre på hva alle har å fortelle om sine liv. Vet godt hvordan det er å vokse opp i en internasjonal familie. Ikke glem å noter ned alt som fortelles

 2. Bjarte

  Det var litt av en internasjonal familie. Jeg mistet tråden ca. halvveis. Det der tysk, norsk, enkelsk-språket har jeg vært borti jeg også. Da onkelen til far skulle skrive mail til meg om slekta. Han bor i Tyskland. Jeg er enig med deg at det er helt kanon å oppleve andre kulturer. Jeg er ikke så veldig glad i badeferier, men elsker å besøke steder som er litt anderledes. Der har jeg merket at jeg er litt spesiell. Alle skal oppleve noe, mens jeg syns det er like kjekt å «bare» se. Turen vår til Bulgaria ble nok den siste badeferien for en stund, men selv da var vi på mange utflykter ut i de fattige områdene. Det var store forskjeller fra der, og der vi bodde.
  Heldig er du ihvertfall! I tillegg slipper du å bruke tegnspråk i Kina og Russland…

 3. Liv Ofsdal

  Utrulig artig dette Laila! Særlig det med det internasjonale 🙂

  Jeg er fullstendig enig med Bjarte i at badeferie er UT og opplevelsesferie er det som gjelder. Jeg har også vært i Bulgaria på en kombinert bade/opplevelsesferie og jeg vet nå hva som ga størst inntrykk! Jo det var bilturen fra Svartehavet og opp til Ruse ved grensa til Romania hvor vi tilbrakte noen dager før vi reiste nedover igjen.

  Så nå gleder jeg meg til tur til St. Petersburg i Russland med denne språkmektige Christiansen!

 4. Britt

  Det må jvære spennede å ha en så internasjonal fam. Hva skal en «stakkar» si som har de fleste av sine nærmeste i nærområdet og i alle fall i Norge. Det er fordeler og ulemper med alt. Men obs! vi har jo en niese fra Calcutta.

 5. Laila Christiansen

  Min egen familie er faktisk også litt internasjonal, jeg har jo tross alt mormor med svenske foreldre, og farfar med svensk mor, og farmor med svensk bestemor. I tillegg har jeg en lillebror som har funnet seg verdens vakreste konemor fra Filippinene (vi var med hele familien i bryllupet).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.