Meny Lukk

Sommerstille på blogg og slekt og DISsefronten…

Da har sommeren senket seg over Vålerenga, over slektsforskings- og foreningsfronten. Sola skinner over Enga, og da er det bare å innrømme at arbeidslysta fordamper fortere enn morgenduggen.

I går var det St. Hans, feiring over hele DIS-landet så vi på DISchat, bål og båt, vin og vann. Det er utrolig moro med DISchat, der kan vi bedrive seriøs slektsforskning, stemme på «Grampri» og altså, feire St. Hans.

St. Hansfeiringa er iflge Wikipedia.no er knyttet til gamle, før-kristne midtsommertradisjoner som har blitt markert på ulikt vis over hele Nord-Europa, oftere som en folkelig fest enn en kristen høytid. I Norge feires særlig sankthansaften som en sommerfest 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det.

Men – nå er St. Hans altså over, og for mange var dette datoen da man fikk lov å tråkke barbeint i gresset. Jeg husker ikke om det var vi eller venninnene mine som hadde det påbudet, men slik var det.

God sommer folkens!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.