Meny Lukk

Släktsforska i Stockholm

I bloggen min i går, nevnte jeg boken «Släktsforska i Stockholm» som jeg fikk kjøpt på vårt besøk på Stadsarkivet i Stockholm.

Denne boken skal leses fra «Perm til Perm». Den ser faktisk veldig bra ut. Kanskje en ide for Oslo Byarkiv?

På baksiden av boken «Släktsforska i Stockholm» står det bla om innholdet.:

  • Folkhemstidens stockholmare 1930 –
  • Rotemannaepokens stockholmare 1880-1930
  • Industristadens stockholmare 1830-1880
  • Den gustavianska tidens stockholmare 1780-1830
  • Frihetstidens stockholmare 1730-1780
  • Ljus i Mörkret -1730
  • Digitala publikationer och information på Internet
  • Andra arkivinstitutioner i Stockholm.

Boken er en håndbok i hvordan man bruker Stadsarkivet, og den er skrevet av personer som jobber i arkivet. Boken er myntet spesielt på den voksende skaren av slektsforskere. Den er fylt av informative faktaruter, bilder av kilder, reelle slektsnøtter og forklaringer. Dette gjør den mye mer spennende og interessant å lese!

Det er også laget en annen flott bok i Sverige som vi bør tenke på – en engelsk bok «Find your swedish roots», som henvender seg kanskje spesielt til svensk-amerikanere? Jeg ga en bort i gave til Englewood Genealogical Society, og den er veldig populær i biblioteket der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.