Meny Lukk

Nordisk ordliste for slektsforskere

DDIS-Norge er med i et organisert samarbeide over landegrensene her i Norden. Dette heter Nordgen. («Nordisk genealogisk samarbeidskomité») Samarbeidet startet i 1993.

«Nordgen» er en nordisk interesse- og samarbeidskomité, representanter fra de landsdekkende slektsforskerorganisasjonene i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island Komitéens formål er blant annet å fremme kontakten mellom landene, utveksle erfaringer og kunnskap, samt å stå for nordiske arrangementer med forskjellige tema. Møtene går på rundgang i de forskjellige landene, og i år skal komiteen møtes i Falkøping i Sverige, der hvor også de Svenske Slektsforskerdagene 2009 blir arrangert.

Et av de prosjektene Nordgen har jobbet med, som synes for oss vanlige slektsforskere, er en ordliste, hvor man får forklaring på ord som kan være vanskelige å forstå. Ordene blir oversatt til alle språkene.

Jeg slo inn ordet «Frälsegård» – og fikk svar prompte:

ID English Svensk Norsk Dansk Finsk Islandsk
1155 tax-exempt farm frälsegård skattefri/adelig gård selvejergård ? rälssitila býli undanþegið skatti

En fin ressurs dersom man har slekt i et av landene, og/eller har litt vondt for å forstå godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.