Meny Lukk

Oslo Byleksikon – et oppkomme av informasjon!

Oslo Byleksikon ble gitt ut første gang på 1930-tallet. Mannen som skrev nesten alle artiklene i den første utgaven var Aksel Arstal. Han hadde en målsetting med boka, nemlig:

«Boka skal inneholde det en osloboer bør vite om den byen og den omegnen han jamnllig ferdes i».

Denne boken er «et must» for den som er glad i Oslo, for den som driver slektsforskning i Oslo, den som bor i byen, eller den som bare liker å lese om byen. Den er proppfull av informasjon!

Den fjerde utgaven kom ut i 2000, og er vel allerede noe utdatert. Boken inneholder artikler om alle byens gater og veier, plasser, parker, torg, broer og kaier. I tillegg er det egne artikler om skoler, kirker, kirkegårder, mueeer, sykehus, kinoer og teatre. Kjente bygninger, løkker, idrettsanlegg og lag er omtalt, sammen med en rekke andre bygninger, bedrifter og kommunale institusjoner.

Leksikonet er dessverre utsolgt, ikke en gang hos www.antikvariat.net fant jeg et eneste eksemplar av den siste utgaven. Så dersom du finner den på et loppis eller noe – kjøp kjøp!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.