Meny Lukk

Håndmalte Slektstrær. For noen kunstverk!!


Slektsforskningen vår kommer til et punkt der vi føler at vi har nok til å enten lage oss en liten bok med slekta, skriver sirlig slekta inn i en prydtavle fra NSF, som faktisk er helt nydelig, eller… vi kontakter den damen jeg overfalt i Falköping. For noen kunstverk!! Dette er det vakreste jeg har sett når det gjelder slektstre med litt mer enn bare navn og tall.

På min runde rundt i hallene i Falköping kom jeg over flere som laget slektstrær. De var alle fine, men de Anna Murgia lager, ja de overgår alt jeg hadde forestilt meg av hvordan et slikt slektstre kan se ut. Jeg tagg til meg en brosjyre, som jeg fullt ut forstår ikke var helt gratis, men lovet Anna at jeg ville blogge om hennes vakre verk. Herved blogger jeg!

Ifra brosjyren som jeg greide å gråte til meg, stjeler jeg rått:

Ligger släkten dig varmt om hjärtat? Tillhör du de många människor som släktforskar? Eller är du bara intresserad av ditt ursprung?


På dette svarer jeg jo bare ja ja ja…. Anna sier videre:

Jag kan hjälpa dig att sammanställa din släktinformation till ett personligt konstverk att hänga på väggen! Tänk dig ett vackert handmålat träd, tryckt på väv av hög kvalitet, tillsammans med illustrationer och fotografier från din släkts historia. Tavlan blir ett underbart komplement till din släktsaga, och tas fram unikt för din släkt…..

Og jeg så noen av disse tavlene, rammet inn i vakre trerammer, fantastisk! De er store. Digre! Og de blir med private bilder, flere familier kan flettes inn i hverandre, spesielle personlige egenheter blir tatt med…. ja dette er noe av det fineste jeg har sett når det gjelder slike tavler. De blir laget på lerret, det er ikke noe «billig ræl». Men jeg tror faktisk at det er verdt det. «Fordi vi fortjener det»!

Ok – dette er litt reklame og, men jeg ble faktisk litt målløs, og det skal litt til.

Jeg håper vi får til at Anna kan komme på Slektsforskerdagen vår i Oslo, hun har enda ikke fått epost fra meg om saken, men jeg lovet å kontakte henne. Jeg fikk også lov til å bruke bilder og tekst i bloggen min, så hun vet at jeg har tenkt å skrive om henne!!!!

Vil du lese mer om Anna Murgia? http://www.illustramurgia.se

3 kommentarer

  1. Bjarte

    Utrolig flotte slektstrær. Håper at et slikt tre blir det første opp på veggen nå jeg flytter for meg selv 😉

    Dette er ihvertfall de flotteste slektstrærne jeg har sett.

    Flott skrevet Laila!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.