Meny Lukk

Slektsforskerdagen 2009 – forberedelser i full gang!

Alle DISsere kjenner Slektsforskerdagen (SFD blant kjennere). Denne siste lørdagen i oktober hvert år går slektsforskere mann av huse for å finne et arrangement nær seg! Det er nå minst ett arrangement i hvert fylke, og i noen fylker er det mange.

I Oslo arrangerer vi SFD for 8. år på rad, og for 5. gang er vi i Høgskolen i Oslo sine eminente lokaler. Pilestredet 35, hele første etasje, er full av slektsforskere og utstillere som har store og små ting og vise fram.

Familieminner
2009 er året for Kulturminner (les mer om Kulturminneåret 2009 her). Dette året er det satt hovedfokus på hverdagsminner. Slektsforskeren jobber ikke bare med datoer og navn, men også med historien rundt, familien, bilder, hus og gårder, eiendeler, spesielle familieklenodier og masse annet som forteller noe om menneskene som levde i tidlige tider og i lever i nåtid.

Knut Bryn, nestleder i DIS-Norge, kommer for å holde foredrag om dette temaet, «Familieminner i slektsforskningen». Det skal bli moro og høre!

Sverige
Et av de mer aktive fora på Slektsforum er forum for spørsmål om Sverige. Vi får også mange spørsmål i epost, og på DISchat om hvordan man skal finne sine svenske slektninger. Dette tar vi med oss til SFD, og har bedt våre svenske venner om å sette sammet et foredrag om det å jobbe med svenske kilder. Det blir en stor stand med svenske DISsere, samt minst en stand med svenske kirkebøker på nett.

Utstillingen
Alle våre venner rundt i arkiv og bibliotek-miljøene er selvsagt på plass, og brukerrepresentanter for flere av de me

Resten av slektsforskerdagens hemmeligheter kan dere lese om på DIS-O/A sin hjemmeside, hvor det er satt av et eget menypunkt for Slektsforskerdagen 2009

3 kommentarer

  1. Liv Ofsdal

    Dette ser ut til å bli nok et vellykket arrangement! DISputten er nå i gjære og vil ha litt om arrangementet også i tillegg til annen markedsføring.

    Gleder meg til SFD 2009 på HIO!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.