Meny Lukk

DISsere til USA 2010 – vil du være med?

Da er turens program lagt, i hvertfall i store trekk!

Dette blir en tur til «Det norske Amerika» – og jeg tror vi har fått satt sammen et spennende program. I samarbeid med et profesjonelt reiseselskap, og egne flinke folk, har programmet blitt satt. En del bussing blir det selvsagt, men da kan man sløve, slappe av, bli kjent med andre slektsforskere, kanskje snakke litt med kona/mannen… (det er jo ikke ofte en slektsforsker er uten PC, så dette er en glitrende anledning)… programmet er tett, men det vil bli utrolig interessant! Turen er lagt opp som en tur for slektsforskere med interesse for emigrasjonen fra Norge til Amerika, altså ikke en tur for den rene turist. Men, kanskje du finner steder du senere ønsker å vite mer om? Husk også at du har tid før du reiser til å finne slekt i USA!! Bruk DIS-Norges Slektsforums emigrantforum, der får du usedvanlig god hjelp

Turen starter fra Gardermoen med flymaskin lørdag 25. september 2010. Da må alle ha alt klart. Nordmenn trenger som man vet ikke visum for å dra til USA, men det er innført elektronisk registrering, noe man må ha gjort i god tid før man reiser. (Dette er enkelt, men ser litt trøblete ut. Gjør det nå så har du gjort det!

Søndag 26. september, lander vi i noe av det norskeste man har i USA. Nemlig staten Minnesota, tvillingbyene Minneapolis og St. Paul, sightseing og sjopping i USAs største shoppingmall, Mall of America. Et besøk i Mindekirken er også «et must» når man er i Minneapolis. Kanskje du har slekt i Minneapolis? Kanskje rekker du å kontakte dem for å hilse på? Det er overnatting i Minneaopolis til neste dag, så man rekker noe på kvelden her.

Mandag 27. september går turen til Alexandria og Runestensmuseet ved Big Ole State Park. På kvelden er det middag hos Sons of Norway i Fargo, Kringlen Lodge.

Tirsdag 28. september vil vi besøke Hjemkomstmuseet i Moorhead, før turen går videre til Minot. På turen vil det bli stopp ved Sondre Nordheims gravsted på Norway Cemetery midt ute på prærien.

Onsdag 29. september besøker vi Skandinavisk Høstfest . Det vil også bli lagt inn besøk i Scandinavian Heritage Park,

Torsdag 30. september blir en rolig kjøredag med bussen fra Bismarck til Sioux Falls.
Bussturen blir med gode pauser, lunsj og stopp, og man har mulighet igjen for å bli kjent med medreisende. Husk å ta med godt med lesestoff!

Fredag 1. oktober er vi tilbake i Minnesota, og vi besøker St. Olaf College i Northfield som ble grunnlagt av norske immigranter i 1874. NAHA, Norwegian-American Historical Association holder også til her.

Lørdag 2. oktober er vi på besøk i Norsk-amerikansk museum, Vesterheim Museum i Decorah (Iowa) før vi kjører rolig videre til Wisconsins hovedstad Madison.

Søndag 3. oktober har vi en kort kjøredag til Chicago (Illinois), hvor vi får omvisning i byen med norsk lokal guide. Chicago hadde i 1900-census 22.410 personer som oppga at de var født i Norge! Chicago er også hjembyen til den amerikanske presidenten Barack Obama. Kanskje du møter ham på kvelden, da er det god tid til å utforske byen på egenhånd.

Mandag 4.10 flyr vi fra Chicago til New York. For mange kan dette bli turens høydepunkt, med besøk på Ellis Island, hvor titusenvis av norske immigranter passerte fra 1892. Etter besøket på Ellis Island vil det bli tur inn til New York – FN-bygningen, Ground Zero, Times Square med de typiske lysreklamene, teatrene på Broadway og mye mye mer.

Tirsdag 5.10 flyr vi hjemover til Norge, og onsdag 6. oktober er planlagt landing på Gardermoen.

Pris
Pris pr person i dobbeltrom max kr 20.000,-
Tillegg for enkeltrom kr 6 800,-
Tilknytningsbillett utenfor Gardermoen kr 700,-

Denne prisen vil inkludere:
• Fly Norge-Minneapolis, Minneapolis-New York, New York- Norge
• Norsk reiseleder og norsk guide i Chicago, Minneapolis og New York
• 11 overnattinger inkludert frokost
• 2 lunsjer og 2 middager
• Inngang til Norsk Høstfest i Minot
• Skatter og avgifter

I første omgang vil koordinatorgruppa vite om det er interesse for turen. Send derfor en epost til Torill, leder i DIS-Norge leder@disnorge.no så fort som mulig!!!

1 kommentar

  1. Ingmar

    Tru det eller ei Laila, men oss sjøfolk MÅ ha visa til USA, og i tillegg så må vi gjennom ein ekstra sjekk når vi skal inn i landet, etter at vi er ferdige med den normale ankomsten.

    Ellers ein bra blogginnlegg, lykke til med turen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.