Meny Lukk

Nasjonalbiblioteket inviterer til åpning av utstilling og boklansering!


Jeg har tidligere skrevet om den nye boken til Sverre Mørkhagen, Farvel Norge – Utvandrerne til Amerika. Jeg var så naiv at jeg trodde boken skulle komme sånn Haugenbok sa, men det var jo ikke riktig. Den skal lanseres neste uke!

Det er sendt ut en invitasjon fra Nasjonalbiblioteket, og det er nevnt at det ønskes spredning av det glade budskap. Herved spredes invitasjon til 2 forskjellige arrangementer på Nasjonalbiblioteket:

Torsdag 8. oktober kl. 19.00

Utvandringen til Amerika

Hvilke forestillinger hadde man om Amerika og hvilke motiver lå bak utvandringen fra Norge? Og hvilke motiver og argumenter ble brukt mot utvandringen? Foredrag og diskusjon med Jeannette Woermann og Thor Indseth. Det blir anledning til å besøke Norsk-amerikansk samling etter foredragene.

Tirsdag 13. oktober kl. 15.00

Boklansering og åpning av utstilling

Lansering av Sverre Mørkhagens bok Farvel Norge. Utvandringen til Amerika 1825–1975 (Gyldendal Norsk Forlag) – den første av to bøker som beskriver og drøfter den store norske Amerika-utvandringen, den kanskje viktigste demografiske begivenhet i norsk historie. Samtidig åpnes en liten utstilling:

Farvel Norge. Utvandringen til Amerika 1825–1975

13. oktober – 5. november

Mellom 1825 og 1975 utvandret til sammen omkring én million nordmenn til Amerika. Utstillingen viser utsnitt fra denne 150 år lange historien, fortalt gjennom bilder, dokumenter og beretninger fra ulike aktører og deltagere. Vi får innblikk i store samfunnsmessige omveltninger og skjellsettende personlige reiser, fra sluppen ”Restauration”s avgang fra Stavanger i 1825 til Amerikalinjens siste tur med ”Bergensfjord” i 1971.

Velkommen!

Bildet er et Utsnitt av fotografi av maleriet ”Restauration” av Benjamin Blessum, 1914

Eier: Norsk Utvandrermuseum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.