Meny Lukk

Fotoutstilling på Vålerenga!


Historielagets utstilling i Vålerenga kirke går av stabelen som vanlig 2. helg i oktober. Dette vil i år si 10. og 11. oktober. Klokken 12-16 lørdag, og klokken 13-17 søndag.

Hvert år har de mulighet til å vise fram nye godbiter i bildesamlingen sin. I år har de fått tak i «nye» bilder både fra Bymuseet og Byarkivets samlinger, samt fra Østensjø Historielag.

Vålerenga Vertshus har i år vært i drift i 20 år. Selv om det nå er nye eiere, står huset der rødt og flott, og innsiden er rimelig lik det den var tidligere. I tillegg er det 30 år siden kirken brant, noe som også vil merkes på utstillingens innhold. Det er også 30 år siden bussulykka i Vålerenggata.

De siste årene har det vært en egen idretts-krok, der VIF og andre idrettslag fra Vålerenga har blitt behørig presentert i bilder og film. I år vil det også bli vist fram en helt unik samling, nemlig VIF sine»bøtter» – eller Pokaler.

I år som årene før, vil salg av neste års kalender stå sentralt, i år med nytt design. Man kan få bestille boka om Kyter’n, og ellers handle julekort og annen snacks fra salgsboden. Kjøkkenjentene steker vafler, og fotoalbumene med alle bildene blir som vanlig lagt ut.

DIS-Oslo/Akershus stiller også med sin slektsforskerstand, hvor de hjelper til og viser litt om å finne slekt. Det er gledelig at det nå er skanna flere av kirkebøkene fra Vålerenga, slik at det blir lettere for folk å finne sin slekt som bodde i denne bydelen! Trenger du hjelp, til Vålerengaslekt eller slekt andre steder i landet? Ta turen bortom!

Ta turen da vel!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.