Meny Lukk

OA 15 år… og jeg fikk DISbjørn brum brum!


Jubileumskomiteen vår, Torill, Vidar og Finn hadde stått skikkelig på for å lage fest for OAs 15 års bursdagsfeiring. Torill holdt orden på forsamlingen, som Greta kunne fortelle kom opp i ca 120, og de hadde fått tak i statsarkivar i Bergen, Yngve Nedrebø som holdt et kåseri om Digitalarkivets utvikling. Jeg fikk gleden av å motta gaver og blomster på vegne av DIS-O/A. De nydelige blomstene fra Norsk Slektshistorisk forening ble sporenstreks levert tilbake til den glade giver, for å bli satt i Slektsforskernes Hus. Det er flere som får gleden av de vakre blomstene der! Vi fikk også en flott gave fra Statsarkivet i Bergen, nemlig en del flotte bøker som skal innlemmes i biblioteket.

Følgende titler kommer til å bli i satt inn i hyllene i Lakkegata:

  • Regimentschirugen (Wilhelm Johannes Schwindt 1766-1826 av Torstein I. Bertelsen
  • Statsarkivet i Bergen – Dokumentene forteller (Riksarkivaren skriftserie 16
  • Fattigfolk i Bergens stift 1755-2005 (red. Yngve Nedrebø)
  • Lepra (Lorentz M. Irgens, Yngve Nedrebø, Sigurd Sandmo og Arne Skivenes)
  • Bergensposten nr. 1, april 2009 12. årgang.

I tillegg har jubileumskomiteen Torill Johnsen, Finn Holden og Vidar Holum stått for innsamling av DIS-Oslo/Akershus’ historie. Dette er blitt et flott jubileumshefte, hvor man kan lese hilsener og historie fra foreningens 15årige historie. Jeg ser det er et par bilder av meg der og… hmm. jeg har visst vært linselus i flere settinger ja! Forsidebildet er som det står, fra vårt første oppstartskurs for registreringen av Kristiania 1923-tellinga.

Jeg greide å få knotta ned noen ord jeg og! For de som ikke var på selve jubileumsfeiringen, kan få kjøpt dette heftet på Slektsforskerdagen også, vel verdt sine 50 kroner, og inntektene går til KROA (KildeRegistreringOsloAkershus).

Hyggelig å se at de har fått med hilsenere fra tidligere ledere, og omtaler av ledere som har gått bort.

Før kaffe var det hedersprisutdeling. Tidligere hadde det vært kun 2 personer som har fått OAs hederspris, nemlig Henry Weckhorst i 1999 (5-års jubileet) og Vidar Holum (10-års jubileet). I år hedret komiteen tidligere ledere, og personer som har «gått en ekstra mil» for foreningen. Jeg synes det var kjempehyggelig at flere av mine tidligere styre-kolleger fikk sin velfortjente takk på denne måten. Gratulerer til dere alle sammen! Jeg ble også stolt og glad da jeg selv ble overrakt DISbjørnen (brum brum) – og takk til Torill for gode ord. Jeg lover å gi meg til neste årsmøte! Gratulerer også til Anne-Mette som mottok bjørn for sin innsats «backstage» – det er hun som sørger for at eposter kommer dit de skal. Flott jobba Anne-Mette!

Kaker og kaffe til 120 personer ble det også. 2 digre bløtkaker (bildet av kaka er tatt av hoff-fotografTore Vøien) pluss Vidars hjemmebakte «Ullensakers beste». Utrolig bra jobba, Vidar, kaka di smakte som jeg sa, Florida! jummi, den vil jeg ha oppskrift på! Synnøve sto på igjen, hun er et unikum å ha med. Hun er og blir – Slektsforskernes Husmoder!

Takk til alle for gratulasjoner, takk for stor innsats til alle som har jobba for jubileet spesielt, men også for OA generelst. Det er en flott forening vi har, og den skal bare bli bedre! Gratulerer med de 15 første åra, og lykke til med de 15 neste!!


2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.