Meny Lukk

Fotoutstiling på Vålerenga!

Som den våkne blogg-leser har lagt merke til, er de fotoutstilling på vakre Vålerenga denne helgen. Historielaget på Vålerenga har i mange mange år jobbet aktivt med å samle inn bilder fra området og bydelen. Det å så kunne vise fram bildene på en skikkelig måte, det er blitt en tradisjon!

Jeg er ikke særlig religiøs, men Vålerenga Kirke har en helt spesiell plass i folket i bygda vår. Den blir brukt til det meste, og til og med Vålerenga-Klanen hadde tidligere sine årsmøter i denne kirken. I år er det også 30 år side kirken fikk «himmel’n sjøl til tak», noe som man kan se markert på en av utstillingsveggene denne helgen! Lørdagen hadde så kirken (nå med eget tak) en høstklar himmel over seg. For et vær!

DIS-O/A
Så i alt dette, har DIS-Oslo/Akershus etter hvert fått en fast plass, og vi ser at det er stadig fler som har med informasjon om aner og slekt de ønsker å få hjelp til å finne! Jeg har vært med i styret i historielaget i flere år, og for mange år siden hadd vi en liten slektskrok på eget initiativ. Senere var jeg med i kremmerkroken og solgte kalendere og annet som har gitt laget inntekter oghadde med det nok å henge fingrene i. Etter at jeg gikk ut av styret og ble mer aktiv i DIS, foreslo jeg for Even Formann at jeg kunne stille med en liten slektsforskerstand, noe Even tente på. Nå er vi der altså nesten som fast inventar, og må være minst to, fordi vi er blitt et populært og viktig innslag.

Fam. Møller
De to siste utgavene av Historielagets blad, Mer gammelt enn Nytt, har hatt artikler om Max Møller, som ble den første postflygeren i Amerika. Max vokste opp i Strømsveien 53, sammen med 2 brødre Ulf Ragnar og Odd. Bare Odd ble igjen hjemme i Norge, mens Max og Ulf Ragnar reiste til Amerika. Odds datter har hatt kontakt med Historielagets leder i det siste, og jeg hadde kontakt med Ulf’s sønn Jim i Amerika for noen år siden. Til sammen har dette gitt Møllerfamilien en enorm kjennskap til deres slekt, både i Norge og Amerika! Les mer om Max og famlien i de to siste nr. av historielagets blad her. PetterS hadde gleden av å finne de tre guttenes fars begravelsesinnføring i kirkeboka fra Vålerenga. Bildet er tatt av Jim (jeg fikk det av ham for mange år siden) og viser Strømsveien 53 slik det var på 1960-tallet. Huset der familien var revet. I dag er Bussholdeplass «Etterstadgata» her.

Hockey-bøtter
Noe av det morsomme denne gangen, er gutta i Sportskroken; Historielaget har et tett og nært samarbeide med VIF, og har i år fått lov å stille ut «Bøttene» til Vålerenga Hockey!! Jarle har stått på sitt hjemmelige kjøkken og pusset Bøtter så pussen har svetti, og nå står de der i kroken og skinner. Kjempeflott!

Unnis Vafler
Unni kjører vaffelpressa med myk og øm hånd, og det dufter deilig av nystekte vafler i hele kirkerommet! Vafler er et «must» når historielaget har sine aktiviteter, Unni har det viktigste styrevervet i laget, nemlig Første Vaffelpressefører!

Mange har vært bortom standen og fått hjelp til slekt. Vi får solgt litt slektstavler, pins og bøker, og vi får gode ord om foreningen vår! Kjempekoselig!

Mer fra selve utstillingen kommer senere. Det er noen flotte gjenstander her, bla kanonkuler, høvelbenker og treskjærerverktøy, og tovede ull-bilder! Kom og se da vel!

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.