Meny Lukk

For en fantastisk dag – med storm i kastene!

Når man våkner klokka 04.00 etter en deilig natts søvn på et par timer, ja da kan dagen virke utrolig lang! Denne dagen har vært veldig lang, men også veldig fin!

Rundt 04.30 starta jeg leitinga, og etter en times leting hadde jeg informasjon om slekt for 2 av mine nye bekjente i EGSF. En fra Sverige og en fra Norge.

  • Mr. El har egentlig full kontroll på slekta, men har et gap på noen år på bestefar fra Sverige, og rykter i familien sier at han hadde et opphold i Oslo. Jeg har funnet ut at ryktet sannsynligvis er litt sant.
  • Fru Maren har bestefars familie fra Norge, og  lurer veldig på hvor. De immigrerte før 1867, så det kan bli en liten nøtt, men jeg tror jeg er på gli, og har store muligheter! Mangler bare svar på noen spørsmål fra Maren, så kan vi begynne å jobbe!

Rundt 07.00  kom gubben, satte på kaffe og satte seg ved bordet vi deler til pc-kos Litt prat med Torill og Liv utpå, litt brødskive med peanøttsmør til frokost, klesvask og pakking av et par julegaver, så var plutselig klokka nok til å kjøre til Venice, 20 minutter fra oss. Vi skulle bytte bil (egentlig fornye leiebilkontrakt). Vi ble enige om å beholde den lille sølvfargede Mazdaen, man vet hva man har men ikke hva man får!

Etter leiebil-fiksing var det «fun my way» – nemlig en tur innom Books-a-Million igjen. Julegaver både til megsel og venner. Siden jeg selv er en bok-frik, så liker jeg å gi bort bøker i julegave og. Så også i år, og de som vet de får gaver fra oss, vet at det er bøker i de harde pakkene. Også litt kalendergaver til venner heime i steinrøysa fant veien i handlekurven!  Gubben betalte regninga, (takk kjære – sparte meg for mer enn  USD 110,- og da har vi trukket fra rabatt for både god oppførsel og medlemsskap!

Siden gubberten spanderte julelektyren, spanderte jeg lunsj på en av favoritt-stedene, nemlig  Chilis. Dette er et sted hvor de serverer deilig mat til hyggelig pris, og drikke er 2 for one… kjempesympatisk!!  Stedet var stappa med besøk, helt klart et sted hvor folket i nabolaget tok sin lunsj. Her er det såpass hyggelige priser at man ikke behøver å være redd for å måtte betale skatt fordi man overstiger de norske myndighetenes grense for skattlagt overtidsmat, og de fleste er uansett hjemmefra mer enn 12 timer. SÅ det går fint! Min favoritt her er burgern til høyre…

Jaja, så hjem og ta en dusj, for så å komme oss over til gode venner Jim og Ron, en liten for-drink og hilse på Niki, Amber og Ashley – hhv. Hund Katt Katt. Så over i deres bil, fyke over til den andre siden av byen for å dra på christmasparty hos Roger og Bob. For et HUS!

Alle vet at amerikanere ofte er totalt supermegasprø når det gjelder å feire høytider av en hver art. Her nede hvor vi bor, er det ikke noe unntak, og amerikanere er jo amerkanere, right? I dag var vi altså hos Roger/Bob. Huset deres ligger litt utenfor allfarvei, faktisk litt ute i jungelfølelse! Herlig! Huset er ikke noe større enn et gjennomsnitts husbankhus, men her i US er de utrolig flinke med planløsninger, og det føles faktisk digert. Men det ble trangt med 40 gjester og julejul. Hallejula! Et juletre på nærmere 3 meter, med kun hjemmelaget julepynt. Jeg snakker lekker pynt, av alt muligrart. Hekla snøroser, Trefigurer. Lyspærer. Papir. Glass-figurer, Klesklyper.  Popcorn. Ja. Lenkene på juletreet var faktisk laget av popcorn sydd inn på fiskesnøre! De hvite lenkene du ser på bildet er EkTe PoPcOrN!  Og under dette enorme treet, hadde de laget en vakker landsby på ca 3, kvadratmeter! Ja – jeg er imponert. All julepynten i huset var hjemmelaget. Og vi, alle gjestene, fikk med oss en gavepose hjem med hjemmelaget julepynt av forskjellig slag, og de var fine!! Puh – jeg er rørt og imponert! Bob/Roger er i 60-70 årene og de har laget julepynt av arvegods etter sine bestemødre,  heklebrikker, strikkeoppskrifter, kjøkkenredskaper osv osv!

Så hva har denne festen med slekt og slikt å gjøre? Jo.. På festen møtte vi 1 dame med pappa født i Oslo på slutten av 1800-tallet, og en mann som drev slektsforskning og hadde polsk/danske aner! Nye medlemmer for EGSF og DIS-Florida?? De skulle komme på møtet på biblioteket i januar!

Jaja, etter julepartyet var det å stikke til Keith for å feire gammelmanns bursdag. 48 år a-gitt!! wøøw!  You old fart! Han eier vårt lokale vannhull, og er en herlig fyr! Happy Birthday Keith! 

Lang dags ferd mot natt, og når vi kom hjem var det en haug med sms- og mms meldinger på mobilen – den fikk lov å bli hjemme i dag…

Da var det å fortsette med letingen etter Mr. El og Fru Maren sin slekt – de er begge veldig spennende!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.