Meny Lukk

2009 – året da ting ble snudd på hodet!

Da er det nest siste arket på kalenderen revet av, og kanskje et tilbakeblikk på året er på sin plass?

Prioriteringene ble helt anderledes enn planlagt allerede 5 dager ut i 2009. Da ble nemlig mannen i huset alvorlig syk, og ble liggende på Sarasota Memorial Hospital i nær 3 uker mens vi var her i USA. Dette har senere preget hverdagen, prioriteringer og jobbsituasjon. Jeg vil få takke for støtten og omtanken fra gode venner, uten den hadde alt vært mye tøffere. Jeg vil også fortelle at maken til oppfølging fra reiseforsikringa! Man vet jo at det å bli syk i USA, krever sin «mann» (les: forsikring).

Hjemmesituasjonen har gjort at jeg har hatt mer «tid» til å gjøre ting som har kunnet gjøres hjemme, men mindre muligheter til å gjøre ting som har krevd at jeg drar ut. Særlig DIS-Oslo/Akershus og tildels DIS-Norge har fått merke at jeg har sagt nei til en god del ting, og sagt fra meg oppgaver. Men – ingen er «uerstattelig» – så det har gått bra!

En slags oppsummering kan allikevel gjøres:

Forening:

 • Jeg har hele tiden ønsket mer aktivitet ute i regionene i Akershus. Og i 2009 ble DIS-Oslo/Akershus Nedre Romerike en realitet!
 • Kursaktiviteten fra min side har ligget nærmest brakk.
 • Slektsforskerdagen 2009 ble bedre enn noengang, selvom vi hadde noe lavere besøk. Skylder vi på redselen for H1N1?
 • DIS til USA har blitt en realitet, selvom jeg selv har måttet trekke meg fra prosjektet.
 • Kristiania 1923 er lansert, første del av tellingen er lagt på nett!

Egen slektsforskning:

Nyttårsforsettene for året 2009 var:

 • fullføre prosjektet med å få gode kilder på alle personer i min database
 • få slekts-sirkelen komplett i 8 generasjoner (denne skal holde hardt pga et par skikkelige nøtter som må knekkes)..

Og forsett nr. 1 er godt i gang, og jeg kan si at det er ca 75% fullført. Men forsett nr.2 har nok dessverre en nøtt som er for hard i skallet allerede på oldeforeldrenivå, så her blir det vanskelig å komme videre. Her må nok gentester til for å kunne bevise noe, og det er vel å ta i…

Nyttårsaften 2008 sendte jeg inn DIStreffbidrag, og fikk treff med Torill. Dette har vi hatt mye moro med senere, og selvom vi jobbet en del med det rett rundt nyttår, har vi ikke jobbet så mye mer med det. Men  kanskje 2010 gir oss tid til mer? Torill blogget om treffet her. Nytt bidrag skal i hvertfall inn i løpet av denne dagen!

Reising
Vi har heldigvis kunnet fortsette vår «hovedgesjeft», nemlig å reise. Året 2009 har vel kanskje gitt oss smaksprøve på hva framtia vår kommer til å bringe. Etter hjemkomst fra USA i slutten av januar 2009 (17 dager senere enn planlagt) visste vi vel ikke helt hvordan reise-mulighetene ville bli. Men etter hvert som mannen i huset kom seg på bena (bokstavelig talt), og etter at legene sa «go for it», ja da ble det til at vi dro tilbake til USA. Den ble faktisk en veldig avslappende, og for mannen, helsebringende.

Sommerturen ble i 2009 et cruise med Azamara Journey, sammen med gode venner Liv og Bjørn. Dette ble en høydare cruisemessig, og det var fint å se hvordan Liv og Bjørn skled rett inn i cruise-tilværelsen. Høydepunktet på cruiset var 3 døgn i St. Petersburg, Russland. For en by! Hit skal vi tilbake. Liv har blogget om turen her.

Med gode tekniske hjelpemidler og Internett, så kan man styre en liten databedrift fra hele verden. Derfor bestemte vi oss for å prøve 6 måneder på «hytta» fra november til mai 2010, med et avbrekk av både forsikrings- og visamessige grunner. Når dette skrives har vi enda en drøy måned igjen før vi skal på skiferie til Norge….

Prioriteringer for 2010
2010 kommer nok til å bli enda mindre DIS på meg. Jeg har allerede sagt klart fra at jeg er inne i mitt siste år som leder for DIS-Oslo/Akershus. Men jeg har et par oppgaver i DIS-Norge som jeg har lyst til å fortsette med, og som kun trenger min nett-tilstedeværelse.

Med dette ønsker jeg mine følgere gjennom året takk for besøket, og håper å se dere igjen neste år også!

3 kommentarer

 1. Liv Ofsdal

  Flott innlegg Laila – selv om ting ble helt annerledes enn planlagt. Og – situasjonen er tross alt mye bedre enn det alle ville tru den ville bli! Og selvfølgelig bra at du ikke gir helt slipp på DIS-Norge i 2010 heller 🙂 Godt Nytt År til deg og mannen i huset!!

 2. Ingmar

  2009 – året da ting ble snudd på hodet!

  Steike kjekt at du og Per greidde å snu den negative starten på året til ein positiv ting igjen.

  Berre forlat DISOAS, men ikkje DIS Norge, mei trenge dei 🙂

  Godt nytt år til deg og dine frå oss oppe på Sunnmøre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.