Meny Lukk

Ny familie funnet i Amerika! Juhuu!

Jeg jobber med et lite foredrag jeg skal holde på tirsdag, i Englewood Genealogical Society. Det er dannet (rett og slett fordi jeg er storsnutet) en Scandinavian Special Interest Group. Jeg blogget om dette i fjor, men pga at min kjære ble syk så måtte alle planlagte møter skrinlegges. Men vi prøver igjen!

Så i dag har jeg jobbet med en liten PowerPoint presentasjon, som skal gi litt tips om hva man må gjøre før man jumper dam-over, og litt om hva man trenger av informasjon før man svømmer ut i Atlanteren for å finne tippoldemors fotspor!

Jeg synes det er ok å vise til egen slekt, da kan jeg gi eksempler og ha et greip å henge ting på. Med bilder av kilder som kan vise konkret hva jeg snakker om. Så jeg gikk som vanlig på Ancestry.com og søkte opp Lars Larsen f. i Norway ca 1840. Dette har jeg gjort hundrevis av ganger, og jeg pleier å få opp census records osv… først 1900-census, hvor Lars bor som enkemann sammen med ungene sine.  Blant annet datteren Christine som er født i mai 1876. og som jeg har brukt mye tid på å finne ut av, men ikke har greid å finne konkrete bevis for om hun ble gift og fikk barn.

I 1910 hadde den moderløse familien flyttet, og her ses Christine 34 år gammel, fremdeles boende hjemme sammen dem faren og søsken. (ancestry.com)

Flere og flere kilder fant jeg- jeg glemte nesten hele foredraget, og det tar litt for lang tid å legge alt ut her nå. Jeg kommer til å vise mer av disse kildene senere. Men!

det som var spennende, var at jeg samtidig  fikk treff på denne, som er fra en person som har lagt inn sine data i på Ancestry.com!

Dette så unektelig interessant ut… fordi min oldefars søster, Karine (Christoffersdatter) var fra Myhrer i Sørum…. og Meyer er veldig nær!  Når jeg så gikk inn i denne record… så så jeg at det er slekt etter Lars og Karines datter Christine født i Lessor (evt. Oconto) i Wisconsin i 1876. Dette er kjempespennende!! Jeg har lagt melding til personen som har lagt ut disse dataene, så får vi se! Jeg fant faktisk en person til som har lagt ut info om samme familie, og der var det til og med bilde av Christine! Vil ikke legge ut dette før jeg har snakket med vedkommende.

Jeg har kommet i kontakt med etterkommeren etter et av barna til Karine og Lars, nemlig Colleen som har vært i Norge og besøkt oss 2 ganger. Les mer om dette bla. her Collens besøk og slektstreff. Colleen hadde ikke noe opplysninger om andre enn sin oldemor og et par søsken, og denne Christine visste hun ingenting om! Så nå er det bare å stå på! Jeg har litt om denne familien her http://www.lailas.net/myhrer/115.htm – dette blir utrolig spennende å se hva jeg oppnår av kontakt!!!

Kilder: Folketellingene (Census) fra Ancestry.com og Ancestry.com Public Family tree.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.