Meny Lukk

LOST i Slektsforskning – der alle er vinnere!

Helgen har vært preget av slekt, både nålevende og i støvete kirkebøker.

Det som har tatt mest tid har nok (dessverre?) vært de støvete kirkebøker og andre kilder og litteratur som inneholder slektsopplysninger. Alle på DISchat har snakket om og vært LOST i Slektsforskning, som ble arrangert via Slektsforum for andre gang. Saritha har vært utrolig kreativ når det gjelder å sette sammen oppgavene, og jeg tror alle deltakerne har lagt inn noen nye personer, fått noen nye kilder og lært noe nytt om slektsprogrammet sitt.

At vi kan «konkurrere» i Slektsforskning, samtidig som vi får økt kvalitet på egne data i slekts-basen vår, er en unik mulighet for dem som liker konkurranse-aspektet. Noen vil vel si at det å «konkurrere» i Slektsforskning er håpløst, tullete, vanskelig eller andre negative ord, men disse har ikke nok ikke vært med på LOST i Slektsforskning!

Uttalelelser etterpå i «snikksnakkeriet» på Slektsforum sier litt om hva dette har gitt deltakerne.

  • Oppgavene ha gitt meg kjempemasse nytt. I den siste oppgaven spesielt mye!  (Tone)
  • Dette var helt topp. Jeg tok de oppgavene jeg fikk tid til. Det var morro å lete fram informasjon, både i kirkebøker, bygdebøker og annen litteratur. (Oddvar)
  • Jeg har i løpet av helga gått opp i eksamen i slektsforskning, føler jeg.
    Lørdagens morgensjokk, ble et ekstra sjokk da kirkebøker og skifter ramlet ut av weben. Tok meg en tur ut i stedet og gikk på biblioteket. 
    (Tale)


Saritha satte sammen en bolk oppgaver som ga alle deltakerne noe å bryne seg på. Man trengte ikke være med på alle, men for å stå øverst på pallen, måtte man selvsagt være med på flest mulig, eller sanke poeng i de oppgaver der det var mulig å få til ekstra poeng. Og, denne konkurransen er ikke bare for «ungdom» og heller ikke bare for DISsere. Bli med neste gang!

Pallen? Selvom alle er «vinnere» er det alltid noen som kommer på pallen. I år tre damer selvsagt. Tone, Tale og Hilgunn. Gratulerer!

Min søndag var en koselig blanding av middag hos mamma (ååå skinkesteik..) og så kaffe og 18-års bursdagsfeiring hos lillebror Terje og konemor Lani. Alltid kos å komme til deres vakre hjem på Jessheim!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.