Meny Lukk

Farvel papirer!

I Slektsforskerens Hule her i huset sto det 8-10 store tjukke permer fulle av papirkopier. Nå begynner «haugen» å minke, og den består nå kun av 4 litt mindre permer. Disse permene har inneholdt papirkopier av kirkebok-sider fra tiden før kirkebøkene kom på nett, og kopier av alle mulige andre kilder som jeg synes det var nødvendig, interessant eller moro å ta vare på. Nå er det slutt!

Først har jeg kasta alle kirkebok-kopiene i resirk-boksen ute. De er jo helt unødvendige nå, dessuten er det mye bedre kvalitet på det som ligger ute på Digitalarkivet.no. Deretter har jeg jobba meg gjennom folketellingskopier fra særlig Oslo-slekta, disse har jeg skanna inn og lagt på en minnepinne. Det er viktig dokumentasjon for flytting og yrkesliv, og i en del av tellingene står det også andre opplysninger, og slekt som er på besøk!

Jeg har også skannet inn eposter og bygdeboksider til pdf-filer. Det å ta vare på eposter og brev er viktig synes jeg, slik at jeg har dokumentasjon av hjelp og muntlige overleveringer fra andre familiemedlemmer. Bygdebøkene jeg har jobbet med er også greie å kunne gå tilbake i.

Ved å lagtre alt på en minnepinne, brenne det på en cd og i tillegg laste det opp på box.net vil jeg ha tilgang til alt når jeg er ute, og kan også være sikker på at jeg har tilgang dersom nettet skulle knele, ja da er jeg sikra med både belte og bukseseler.

Jeg har i tillegg skanna en mengde bilder og brev som skal være med i oppgaven jeg har valgt å jobbe med ifbm SLG102 i Volda. Disse bildene vil jeg også legge opp på box.net, slik at jeg har dem tilgjengelig over alt jeg ferdes. Da burde jeg være klar!?

Denne karen fant vi i en folketelling i Johannesgate 7 på Enerhaugen. Bernhart Johansen, Lystreisende Enkemand! En dag finner jeg kanskje ham og familien i Portland i  USA, jeg har ikke lykkes i det enda.
Ikke rart jeg liker å farte med sånne slektninger. Dette synes jeg det er moro å ta vare på.

1 kommentar

  1. Synnove

    Du er kjmpeflink – Du har ikke lyst å komme å gjöre det samme her, men 10 permer strekker definitivt ikke til? Håper Du finner mere slekt i USA da.e

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.