Meny Lukk

Oslobilder.no er lansert!

oslobilder.no er en ny nettportal for historiske bilder og fotografier fra Oslo Denne nettportalen ble i dag lansert med stor festivitas og viktige gjester. Jeg hadde dessverre ikke anledning til å være med selv, selvom jeg hadde fått invitasjon.


Byarkivet har mer enn en halv million fotografier etter kommunale virksomheter i samlingene. De arbeider kontinuerlig med å digitalisere de fineste og mest betydningsfulle fotografiene, både bilder som dokumenterer kommunalt arbeid og virke, og bilder som viser byen slik den en gang var. Dette er i samarbeid med  Oslo Museum avd. Bymuseet som har en av de største og viktigste fotosamlinger i landet. Den består av alt fra negativarkiver etter profesjonelle fotografer som Szacinski, Rude og Ørnelund, til enkeltbilder og album fra private. Samlingen inneholder anslagsvis halvannen million bilder på ulike registreringsnivåer, omlag 150.000 er umiddelbart søkbare i kortkatalog eller dataprogrammet Primus. (Oslo Museum består av tre av hovedstadens museer, Bymuseet (tidligere Oslo Bymuseum), Teatermuseet og Interkulturelt Museum (tidligere Internasjonalt Kultursenter og Museum – IKM). 

Gled dere Oslo-venner, her er det utrolig mange flotte bilder. Jeg har allerede funnet bilder av bygninger der slekta har bodd. Det er utrolig morsomt å se! (pga opphavsrett osv velger jeg å ikke kopiere noen av disse bildene her). 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.