Meny Lukk

Slektsforskere, noe for seg sjøl! (Eller: Hjelp til medstudenter på HiVolda)

 Jeg pleier å si at slektsforskere er noe av det mest hjelpsomme som finnes. Dersom noen har mulighet, så er det aldri nei til å gjøre oppslag, til å ta med et spørsmål til et arkiv eller bibliotek, eller andre behjelpeligheter. Mye av bøkene og basene jeg har bruker jeg mer til oppslag for andre enn til egen slektsforskning, selvom det i utgangspunktet var egen slekt eller lokalhistorieinteresse som var grunnen til innkjøp eller abonnement.

Et av arbeidskravene på SLG102 i Volda er hjelp til medstudenter. Jeg tok med meg noen forespørsler til Oslo byarkiv i går, fra 2-3 ivrige studenter. Tiden strakk ikke til slik jeg ville, men jeg fant i hvertfall litt til begge jeg tok med meg. Jeg legger ut skanning av folketellingene her, slik at de kan laste ned og lagre på egen pc.

Først Heidi som trengte hjelp til å finne ut hvor en slektning bodde oppunder det året han døde. Det nærmeste jeg fant var Nissensgate 3 i  desember 1921. Han er ikke her i  folketellingen 1922, heller ikke den familien han bodde hos. Forslag til videre leting er i dødsfallsprotokollregisteret som ligger under skanna skiftemateriale for Oslo på Digitalarkivet (siden dødsdatoen er i 1923 og kjent, bør det være den veien å gå, eventuelt gå direkte inn i dødsfallsprotokollen – de er kronologisk ført). Nissensgate tilhørte Paulus menighet i 1900, er usikker på om den bytta senere. Kirkeboka over begravelser fra Paulus er ikke lever/skanna, kanskje en telefon til menighetskontoret kan gi svar? Det er bare å klikke på bildene for å få dem større, høyreklikke på dem og lagre på egen pc.

———–

Så er det Lilly Anne som hadde mange hun lurte på, jeg rakk dessverre ikke mer enn en – men en pekepinn på hvor de bor gir denne folketellingen fra Uelandsgata i 1916. Det er bare å klikke på bildene for å få dem større, høyreklikke på dem og lagre på egen pc. Lagermann Odd Horrem bodde i Drammensveien 42 i 1931, dette iflg. Oslo Adressebok for 1931. Jeg fant ham ikke i folketellingen for samme år i Drammensveien 42. (Adressebøkene tegner situasjonen for senhøsten året før påført årstall, altså for 1931 viser den hvor folk bodde senhøsten 1930) 1930 var det statlig telling, derfor ikke kommunal telling.

Ved å ha dette som utgangspunkt, går det an å sende epost til Oslo Byarkiv om enkeltoppslag. De gjør ikke forskning for deg, men de kan se om personer eksisterer i en adressebok, for så å sjekke en folketelling.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.