Meny Lukk

Who do you think you are?

Sarah Jessica Parker ble født i Nelsonville, Ohio i 1965. Hun er best kjent fra serien Sex og Singelliv, men har også medvirket i flere Broadway-musicaler.

Sarah er først ut i serien «Who do you think you are» fra NBC. Siden jeg ikke fikk sett første episode på fredag, lastet jeg ned og så den i dag. Det eneste negative jeg har å si om episoden, var reklamepausene, men i nett-versjonen var disse pausene på bare ca 20 sekunder, og det er til å leve med.

Sarah er en utrolig sympatisk «superkjendis» og viser jo også med sitt engasjement både politisk og medmenneskelig, at hun er et «tenkende menneske». Oppvokst i en stor familie, har hun også «familie-følelser» som gjør henne til en god hovedperson i episode av «WDYTYA».

Med hjelp fra Progenealogist, historielag i California, slektsforskerforeninger i Massachussetts og også i Ohio fikk Sarah «møte» sine aner. Det virket litt «lett» men vi som kjenner metodikken, vet at det ligger enormt mye arbeide bak. Man kan jo ikke vise hele gangen i arbeidet, det er kun interessant for oss ihuga slektsforskere. Men – at vi fikk se originaldokumenter, søking i Ancestry.com og censuses brev og hvordan de fant Sarahs tipptippoldefar John S. Hodge som døde på gullgraverfeltet i California, , , og en annen 10. tippoldemor som ble beskyldt for å være heks under heksejakten i Salem i 1692.  Det var utrolig å se Sarahs reaksjon når hun fikk vite om denne tippe-moren fra flere hundre år tilbake. Hun var først livredd for at anemoren hadde vært en av de som beskyldte noen for hekseri, og håpet at hun ble beskyldt for det. Og så reaksjonen når det viste seg at Sarahs 10-tippoldemor var blitt beskyldt for hekseri!
.

Jeg gleder meg stort til neste episode som kommer på fredag, da får jeg den med live. Da er det Emmet Smith som skal få hilse på sin historie. Det blir spennende!!

Jeg fikk sett hele 1. episoden  via denne lenken

3 kommentarer

  1. Sue Davis

    I watched it last Friday night and will watch again tonight. Tonight’s episode should be very good.

    Ancestry had a link this week in an ancestry email message for viewing the episode if you missed it last Friday. IF you need the link, send me an email and I will forward you the email/link.

    Our cable box also records programs. I plan to continue recording the show. If I miss an episode, I can watch and fast forward to get ride if the commercials.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.