Meny Lukk

Slektsforskning i soloppgangen

Jeg sitter her med flere prosjekter på en gang, akkurat nå prøver jeg å hjelpe en på Slektsforum med å finne ut av en svenske som kanskje dro til Amerika. Jeg har hatt liten tid til å hjelpe folk med USA og emigranter de siste årene, men nå blir det kanskje tid til det også?

Et annet prosjekt jeg jobber med, er semesteroppgaven jeg skal levere på mandag, – heldigvis bare første utkast, for den blir langt fra ferdig til da. Har en liste så lang som et vondt år over hva jeg må sjekke når jeg kommer til Norge igjen. Det blir minst en dag på Nasjonalbiblioteket for å sjekke dødsannonser og annen snacks i aviser, minst 2 dager på Oslo Byarkiv for å jobbe med folketellinger og fattigvesenets protokoller. Jeg skal også sjekke litt i Sinnsykeasylets gjemmer… spennende! Sist men ikke minst må jeg på Riksarkivet/Statsarkivet i Oslo for å finne et par skifter, og så skal jeg jobbe med en kilde jeg ikke har sett noe særlig på tidligere, nemlig presteattester. Jeg har nemlig funnet ut at jeg har en tipptioppoldefar fra Bergen. Det er skremmende. Nesten mer skremmende enn at Pappa er født i Trondheim. (Ved et uhell selvsagt).

men så var det soloppgangen ja! Sjekk dagens!

3 kommentarer

  1. Anonymous

    ……… men tenk så kjedelig om ikke beste/oldefedre ikke hadde ‘rotet’ seg vest-og nordover?? Skulle du bare ha puslet med slekt rundt omkring ‘heimen’ da? 😉

    Hilsen MarianneS og kos deg i arkivene, skulle gjerne ha hatt dem litt nærmere Vigra 🙂

  2. Laila Christiansen

    Bildet er tatt ut av lanaii-døra på baksiden ja, Liv 🙂 Åpna bare nettingdøra og knipsa!

    Og Marianne, jeg sliter med gubben i Nordland. Og så har jeg både svensker og annet «spennende». Men en bergenser er jo greit det og da… bare det ikke blir for mange av dem hihi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.