Meny Lukk

Internett har kommet for å bli.. også for slektsforskeren!

Noen mente at Internett var en flopp, så ble det sagt den var kommet for å bli…. .   Noen fant den siste siden på Internett ..
Endelig var det en gjeng slektsforskere som så lyset i enden av tunnelen, og fant den glitrende ideen å starte DIS-Norge. 12. januar 1990, for 20 år siden. Da fylte jeg 27 år…  utrolig som tiden flyr! Og i år er altså DIS-Norge 20 år! DIS-Norge.. Databehandling i Slektsforskning. Sier litt det!

For noen år siden var den gjengse oppfatning av en slektsforsker en pensjonist med hentesveis og høy lusekoftefaktor, en med god tid og gode myke lave sko. Han var å finne i de støvete saler fulle av historie og visdom, med hånda hardt knyttet rundt sveiva på mikrofilm-maskinen.  Har dere sett slektsforskeren nå? Han er like gjerne en hun, sveisen kan like gjerne være lang og lekker blondstripet, og de myke gode skoene er like gjerne høye heler som klakker bortover gulvet… de kommer gjerne på lesesalen, men da med en liten mini-pc i hånda, med trådløst internett og  bluetooth-dingsen til mobilen på øret, fordi de snakker med oldemor mens de går gjennom en bygdebok her og et skifte der!  Verden går jo framover må vite!

Nå er det viktigste hjelpemiddelet vi har i slektsforskerverdenen ikke lenger mikrofilm-leseapparater, men altså internett og pc’n! De yngste slektsforskerne nå i dag har ikke en gang sett et mikrofilm-leseapparat. Det var i de gode gamle dager det, for ca 2-3 år siden!  Nå har vi alt der ute på det som ikke hadde livets rett, Internett,  som så hadde kommet for å bli! Og som vi nå i dag ikke aner hvor stopper. Og vi greier oss ikke uten….

For noen år siden var det noen kloke hoder som startet   «DISchat».  Det var også noe rart og ukjent
Jeg ble lurt inn av min gode venn og slektning LivO, og siden har jeg bodd der på denne chattekanalen for slektsforskere i alle aldre. Noen har kommet andre har gått. Faktisk har flere av de faste chatterne blitt både far, mor eller besteforeldre, om ikke akkurat mens de chatta..Tiden går,  DISchat består. Jeg snakker ikke lenger med folk, jeg chatter…

Det eneste problemet med DISchat er at den ikke tar hensyn til tidsforskjellen mellom USA og Norge.. nå vil jeg snatre, og da sover alle i Norge!

God natt Norge, jeg sitter nå her i skumringen… hva jeg har på pc’n? Chatzilla selvsagt…

1 kommentar

  1. Anonymous

    Regner med å være i Houston området igjen i Juni så då får vi ta oss av nattechatten oss to 🙂

    Mvh
    Ingmar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.