Meny Lukk

Kristiania 1923 – kommunal folkelling – utvidelse lagt ut!

Fryd og glede, oppdatering av databasen for Kristiania 1923-tellinga har nå blitt lagt ut på Digitalarkivet. Nå er 20.469 (6,3%)personer lagt ut! Det som er utrolig med denne tellingen, er at samtidig med dataene som blir lagt ut, blir også de skanna bildene av originalen lagt ut. Dette gir en enorm brukervennlighet, og man kan selv kontrollere originalen der og da!

Jeg regner med at Koordinator for prosjektet kommer med mer informasjon om selve prosjektet senere, både på KROAs nettsted, og i sin blogg.

Sjøl har jeg trukket meg litt ut av prosjektet, jeg korrekturleser litt, men det går sakte. Siden jeg er så mye vekk fra gamlelandet nå, så fant jeg det lurest å overlate pisken til Liv, som har registrert masse, og også korrekturlest en del. Liv har hatt med utsending av «bunker» og materiell, samt at hun har svart på spørsmål fra registratorene. Så da jeg ville ut, var det helt naturlig å spørre Liv om hun ville overta. Hun har fått god hjelp av en av de andre registratorene, slik at mye av supporten nå er tatt over av ham.

Lykke til KROA, dette er supert! Gleden over utleggingen er minst like stor selvom jeg ikke lenger er aktiv i prosjektgruppa! Når jeg kommer hjem, skal jeg ta en runde korrekturlesing – lover!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.